r
Nosalty Logó

Zab-Sacher

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zabalom
Zab-Sacher
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Bevonat

Összesen 652 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Bevonat

Összesen 5209 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Bevonat

Összesen 229 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    654.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.6 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 652 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.3 g

Zsír

  • Összesen
    221.2 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5238.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    509 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    703 mg
  • Foszfor
    2231 mg
  • Nátrium
    1564 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    764.4 g
  • Cukor
    458 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    1068.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1705 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    768 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1652 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    560 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1786 micro
Összesen 5209 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tészta

  1. Az almákat meghámozzuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a cukrot (vagy sütésálló édesítőt), a vaníliás cukrot és a tojások sárgáját.
  2. A zablisztet (aprítóban megőrölt zabpehely is lehet) egy külön tálban összekeverjük a kakaóporral és a szódabikarbónával.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, alsó-felső sütésen. Egy 24 cm-es tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, az oldalát kivajazzuk és kilisztezzük (zabliszttel is lehet).
  4. A vajat megolvasztjuk, és a tojásos keverékhez öntjük, elkeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  5. A zablisztes keveréket adjuk hozzá az almáshoz, és keverjük el. A tojáshabot egy keverőlapát segítségével forgassuk hozzá a masszához, amíg homogén nem lesz.
  6. Öntsük a tésztát a tortaformába, és egyengessük el benne. Kb. egy órán át süssük, késpróbáig. (Elég nedves tészta, nem fog teljesen kiszáradni sütés közben, mert a zab nem sül olyan jól, mint a finomliszt. Ha a késnek csak épp a hegye tésztás egy kicsit, nyugodtan el lehet zárni.) A résnyire nyitott sütőben kezdjük el hűteni, ha már csak langyos, ki lehet venni.

Töltelék

  1. Ha a tészta kihűlt, vágjuk ketté vízszintesen, és emeljük le a tetejét. Ha eltörne vagy repedne, nem baj, mert össze lehet illeszteni.
  2. Kenjük meg ízlés szerint, de legalább 300 g sárgabaracklekvárral, és tegyük rá vissza a felső részét. Ha az törött vagy repedt, akkor igazgassuk össze, hogy ne látszódjon.

Bevonat

  1. A vajat olvasszuk meg, és adjuk hozzá a cukrot, majd a kakaóport. Érdemes apránként, folyamatos kevergetés mellett adagolni a kakaót és a cukrot, hogy egy nem túl édes, homogén, olvasztott tortabevonóra emlékeztető állagú "csokoládét" kapjunk.
  2. Ha a bevonat elkészült, kevergetve hűtsük le. Amikor már langyos, akkor kanalazzuk a torta tetejére, és oszlassuk el rajta. Végül hintsük meg a mandulaszeletekkel.
  3. A kész tortára tegyük vissza a tortaforma szélét, és tegyük a hűtőbe lefedve, amíg megdermed. Utána érdemes inkább kamrában tárolni, nehogy idő előtt kiszáradjon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24 cm átmérő
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 2453
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Zabalom 7 recept

Alma és zabpehely alapú kakaós sütemény, amire a legtöbben azt kérdezték: Mi ez, Sacher?! Nem, de egy kicsit valóban hasonlít :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...