Wokos egytál Kingabinga konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Ösztön Szerinti Anya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
83g darált sertéshús152 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
16 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
83g csiperkegomba18 kcal
-
67g rizs239 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
25g edami sajt89 kcal
-
167g víz0 kcal
Összesen
714
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
98 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
500g csiperkegomba107 kcal
-
400g rizs1432 kcal
-
128g olívaolaj1127 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
150g edami sajt536 kcal
-
1000g víz0 kcal
Összesen
4284
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
15g darált sertéshús27 kcal
-
5.4g vöröshagyma2 kcal
-
3 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
15g csiperkegomba3 kcal
-
12g rizs43 kcal
-
3.8g olívaolaj34 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
4.5g edami sajt16 kcal
-
30.1g víz0 kcal
Összesen
128
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 31 g
Zsír
-
Összesen 38.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1113.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 215 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 472 mg
-
Nátrium 320 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 400.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 164 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 84 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 206 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 1024 micro
-
β-crypt 308 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
714
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 185.7 g
Zsír
-
Összesen 228.6 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 128 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 449 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6678.9 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 228 mg
-
Kálcium 1288 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 354 mg
-
Foszfor 2835 mg
-
Nátrium 1918 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 374.4 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 2402.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 982 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 506 mg
-
D vitamin: 154 micro
-
K vitamin: 99 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 66 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1235 micro
-
Kolin: 488 mg
-
Retinol - A vitamin: 388 micro
-
α-karotin 75 micro
-
β-karotin 6144 micro
-
β-crypt 1848 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 200 micro
Összesen
4284
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 201 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 185 micro
-
β-crypt 56 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
128
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes db vöröshagyma
-
2 közepes db piros kaliforniai paprika
-
2 gerezd fokhagyma
-
50 dkg csiperkegomba
-
1.5 dl olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A vöröshagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, és néhány percre a fagyasztóba tesszük, mielőtt felvágjuk. (Amikor így járok el, az illóolajok megfagynak kicsit, épp csak annyira, hogy kevésbé legyen könnyes a hagymaaprítás.)
- Amíg a vöröshagyma a fagyasztóban pihen, megpucoljuk a fokhagymát, és vékony szeletekre vágjuk. A kaliforniai paprikát vastagabb csíkokra szeleteljük. Ha ezzel készen vagyunk, kivesszük a vöröshagymát a hűtőből, és az egyiket finomra, a másikat vastagabb szeletekre/cikkekre vágjuk.
- A gombát - ha szép tiszta - csak folyó víz alatt leöblítjük (egyéb esetben pucoljuk), és a szárával együtt nagyobb darabokra, szeletekre vágjuk. Rusztikusan, ahogy sikerül tökéletes lesz, mert minél nagyobb darabok maradnak meg, annál finomabb, amikor ráharapunk. :)
- A wokban fél-1dl olívaolajat forrósítunk, majd rádobjuk a vöröshagymát és a kaliforniai paprikát. Pár percig nagy lángon sütve kevergetjük, majd rádobjuk a fokhagymát is. Összeforgatjuk, és amikor már érezzük a fokhagyma illatát, rádobjuk a gombát is. Összekeverjük, és hagyjuk sülni. Időnként megkeverjük, hogy mindenhol érje a forróság, mialatt elkészítjük a húst.
- Egy serpenyőben olívaolajat forrósítunk, és rádobjuk a darált húst. Ízlés szerint sóval, borssal (csak bátran!) és őrölt köménymaggal ízesítjük, és addig keverjük, pirítjuk, amíg a húsdarálékok kis darabokban különválnak egymástól.
- Amíg a hús készül, szűrőkanálban forró folyóvíz alatt leöblítjük a rizst. Akkor lesz jó, amikor a lefolyó víz szinte már teljesen átlátszó.
- Amikor a hús elkészült, hozzákeverjük a zöldségekhez, amit továbbra is nagy lángon főzünk/pirítunk. A hús helyére kb. fél deciliter olívaolajat öntünk, és néhány perc alatt átforgatjuk benne a leöblített rizst. Ezt követően a húsos zöldségekhez adjuk, és újra megsózzuk, borsozzuk (körülbelül annyi fűszert használjunk, amennyivel egy átlagos párolt rizst ízesítenénk).
- Összekeverjük, felöntjük 4 bögre forró vízzel, ismét átkeverjük, majd a lángot kicsire mérsékelve fedő alatt kb. 15-20 perc alatt az egészet puhára főzzük.
- Amikor elkészült, az ételt átkeverjük, és ízlés szerint reszelt sajttal és/vagy chiliszósszal tálaljuk.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 733
- Feltöltés dátuma: 2017. július 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- Speciális étrendek:
Ösztön Szerinti Anya
26 recept
Amikor valami olyan finom, hogy egymás után két este is el kell készítenem a párom örömére, akkor azt illik a Nosalty-n is közkinccsé tenni. :) Gyors, ízletes, szaftos finomság, aminek semmi köze a klasszikus wokban készült ételekhez.