r
Nosalty Logó

Wokos egytál Kingabinga konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Ösztön Szerinti Anya
Wokos egytál Kingabinga konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 714 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4284 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1113.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    472 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    400.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1024 micro
  • β-crypt
    308 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 714 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    185.7 g

Zsír

  • Összesen
    228.6 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6678.9 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    1288 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    2835 mg
  • Nátrium
    1918 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    374.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    2402.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    982 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    506 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1235 micro
  • Kolin:
    488 mg
  • Retinol - A vitamin:
    388 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    6144 micro
  • β-crypt
    1848 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 4284 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, és néhány percre a fagyasztóba tesszük, mielőtt felvágjuk. (Amikor így járok el, az illóolajok megfagynak kicsit, épp csak annyira, hogy kevésbé legyen könnyes a hagymaaprítás.)
  2. Amíg a vöröshagyma a fagyasztóban pihen, megpucoljuk a fokhagymát, és vékony szeletekre vágjuk. A kaliforniai paprikát vastagabb csíkokra szeleteljük. Ha ezzel készen vagyunk, kivesszük a vöröshagymát a hűtőből, és az egyiket finomra, a másikat vastagabb szeletekre/cikkekre vágjuk.
  3. A gombát - ha szép tiszta - csak folyó víz alatt leöblítjük (egyéb esetben pucoljuk), és a szárával együtt nagyobb darabokra, szeletekre vágjuk. Rusztikusan, ahogy sikerül tökéletes lesz, mert minél nagyobb darabok maradnak meg, annál finomabb, amikor ráharapunk. :)
  4. A wokban fél-1dl olívaolajat forrósítunk, majd rádobjuk a vöröshagymát és a kaliforniai paprikát. Pár percig nagy lángon sütve kevergetjük, majd rádobjuk a fokhagymát is. Összeforgatjuk, és amikor már érezzük a fokhagyma illatát, rádobjuk a gombát is. Összekeverjük, és hagyjuk sülni. Időnként megkeverjük, hogy mindenhol érje a forróság, mialatt elkészítjük a húst.
  5. Egy serpenyőben olívaolajat forrósítunk, és rádobjuk a darált húst. Ízlés szerint sóval, borssal (csak bátran!) és őrölt köménymaggal ízesítjük, és addig keverjük, pirítjuk, amíg a húsdarálékok kis darabokban különválnak egymástól.
  6. Amíg a hús készül, szűrőkanálban forró folyóvíz alatt leöblítjük a rizst. Akkor lesz jó, amikor a lefolyó víz szinte már teljesen átlátszó.
  7. Amikor a hús elkészült, hozzákeverjük a zöldségekhez, amit továbbra is nagy lángon főzünk/pirítunk. A hús helyére kb. fél deciliter olívaolajat öntünk, és néhány perc alatt átforgatjuk benne a leöblített rizst. Ezt követően a húsos zöldségekhez adjuk, és újra megsózzuk, borsozzuk (körülbelül annyi fűszert használjunk, amennyivel egy átlagos párolt rizst ízesítenénk).
  8. Összekeverjük, felöntjük 4 bögre forró vízzel, ismét átkeverjük, majd a lángot kicsire mérsékelve fedő alatt kb. 15-20 perc alatt az egészet puhára főzzük.
  9. Amikor elkészült, az ételt átkeverjük, és ízlés szerint reszelt sajttal és/vagy chiliszósszal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 733
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Wokos egytál Kingabinga konyhájából
Ösztön Szerinti Anya 26 recept

Amikor valami olyan finom, hogy egymás után két este is el kell készítenem a párom örömére, akkor azt illik a Nosalty-n is közkinccsé tenni. :) Gyors, ízletes, szaftos finomság, aminek semmi köze a klasszikus wokban készült ételekhez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...