Wellington sertésszűz Sylvia Gasztro Angyaltól
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Sylvia Gasztro Angyal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
200g sertés szűzpecsenye218 kcal
-
125g csiperkegomba27 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
25g mustár15 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
69g leveles tészta255 kcal
-
50g feketeerdő sonka117 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
Összesen
756
kcal
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
800g sertés szűzpecsenye872 kcal
-
500g csiperkegomba107 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
100g mustár60 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
275g leveles tészta1020 kcal
-
200g feketeerdő sonka468 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
Összesen
3024
kcal
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
38.5g sertés szűzpecsenye42 kcal
-
24.1g csiperkegomba5 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
4.3g vöröshagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.2g petrezselyem1 kcal
-
4.8g mustár3 kcal
-
18 kcal
-
13.2g leveles tészta49 kcal
-
9.6g feketeerdő sonka23 kcal
-
1g tojássárgája3 kcal
Összesen
146
kcal
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.1 g
Zsír
-
Összesen 40.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 184 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1432.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 84 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 659 mg
-
Nátrium 535 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 316.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 186 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 232 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 586 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 710 micro
Összesen
756
kcal
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 260.6 g
Zsír
-
Összesen 161.9 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 737 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5729.1 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 337 mg
-
Kálcium 234 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 341 mg
-
Foszfor 2637 mg
-
Nátrium 2141 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 132.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1266.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 271 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 78 mg
-
D vitamin: 142 micro
-
K vitamin: 742 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 72 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 203 micro
-
Kolin: 929 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 2344 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2838 micro
Összesen
3024
kcal
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 275.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 137 micro
Összesen
146
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg csiperkegomba
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 db vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 csokor petrezselyem
-
10 dkg mustár
-
20 dkg feketeerdő sonka
Elkészítés
- A húst előkészítjük, lehártyázzuk, és a felesleges inaktól megtisztítjuk. Ha szükséges, akkor a két végét levágjuk, hogy egyenletesen vastag legyen a hús.
- Egy serpenyőben olajat forrósítunk. A húst sózzuk, borsozzuk, majd 4-5 perc alatt kérget sütünk rá. Forgatásához ne villát, hanem csipeszt használjunk, ne szúrjuk meg a húst. Pár perc múlva kenjük be mustárral, és tegyük félre.
- Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a szintén aprított gombát, a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, majd addig sütjük, míg a levét teljesen el nem fövi. Ezután botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk az aprított petrezselyemzöldet.
- Egy folpack fóliára párhuzamosan, kis átfedéssel kiterítjük a vékony sonkaszeleteket, eloszlatjuk rajta a kihűlt gombát, és ráhelyezzük a mustárral megkent húst. Összetekerjük a fóliával, mint egy szaloncukrot, és hűtőbe tesszük körülbelül 30 percre.
- A leveles tésztát téglalap alakúra kinyújtjuk, szintén folpackra rakjuk ugyanúgy, mint a húsnál. Akkora legyen, hogy a hús kényelmesen beleférjen. A hűtőből kivett sertésszüzet, fólia nélkül a tésztára helyezzük. A tésztát szorosan feltekerjük a folpack segítségével. Ha körbeért, a felesleget levágjuk, a széleit behajtjuk, és a fóliával jó szorosan (szintén a szaloncukrot utánozva) feltekerjük. Szép, henger alakú legyen! Szintén minimum 30 percre a hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.
- A hűtőből kivéve kicsomagoljuk, majd a tojássárgájával bekenjük. Egy kés hátával tetszőleges mintát húzhatunk a tészta tetejére, és a maradék tésztából akár díszítést is készíthetünk, amiket tojássárgájával rögzítünk. Egy kicsit megsózzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 200 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 35 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Legalább 15 percig pihentetjük, majd éles késsel körülbelül 1 centiméter széles szeletekre vágjuk. Nálam steak burgonya és párolt zöldbab készült mellé köretnek, valamint egy isteni, mondhatnám úgy is, hogy a kedvenc mártásom, a zöldbors-mártás.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 67
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 4700
- Feltöltés dátuma: 2017. január 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sylvia Gasztro Angyal
114 recept
Az eredeti változat bélszínből készül, de sertésszűzből, hátszínből vagy akár pulykamellből is isteni finom, és nem utolsó sorban olcsóbb! A Wellington elnevezés tésztaköpenyben, gombapéppel sült mennyei pecsenyét jelent, amely ékessége lehet bármilyen ünnepi asztalnak.