Wellington lazac
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
125g lazac159 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
138g újhagyma26 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
38g spenót6 kcal
-
50g krémsajt125 kcal
-
50g mascarpone202 kcal
-
138g leveles tészta510 kcal
-
28g tojás35 kcal
Összesen
1117
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
250g lazac318 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
276g újhagyma53 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
75g spenót12 kcal
-
100g krémsajt250 kcal
-
100g mascarpone404 kcal
-
275g leveles tészta1020 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
2234
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
21.7g lazac28 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.2g vaj9 kcal
-
24g újhagyma5 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
6.5g spenót1 kcal
-
8.7g krémsajt22 kcal
-
8.7g mascarpone35 kcal
-
23.9g leveles tészta89 kcal
-
4.8g tojás6 kcal
Összesen
196
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 45.4 g
Zsír
-
Összesen 77.4 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 163 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1106.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 424 mg
-
Nátrium 439 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 214.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 298 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 564 micro
-
K vitamin: 303 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 122 micro
-
Kolin: 201 mg
-
Retinol - A vitamin: 129 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2025 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4357 micro
Összesen
1117
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 90.9 g
Zsír
-
Összesen 154.8 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 325 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2212.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 96 mg
-
Kálcium 230 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 151 mg
-
Foszfor 848 mg
-
Nátrium 878 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 115.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 429.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 597 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 1127 micro
-
K vitamin: 606 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 244 micro
-
Kolin: 402 mg
-
Retinol - A vitamin: 259 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4051 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8714 micro
Összesen
2234
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 192.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 98 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 352 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 757 micro
Összesen
196
kcal
Hozzávalók
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek vaj
-
3 közepes db újhagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
szerecsendió ízlés szerint
-
75 g spenót
-
10 dkg krémsajt
-
10 dkg mascarpone
-
1 csomag leveles tészta
-
1 db tojás
Elkészítés
- A lazacfiléket sózzuk-borsozzuk, és félretesszük egy negyed órára.
- Vajat hevítünk egy serpenyőben, és megfuttatjuk rajta az újhagymát és a reszelt fokhagymát. Hozzáadjuk a spenótot, és összefonnyasztjuk.
- Hozzákeverjük a krémsajtot és a mascarponét, majd jöhet a fűszerezés: sózzuk, borsozzuk, és ráreszelünk tetemes mennyiségű szerecsendiót. Az egészet összekeverjük, és lehúzzuk a tűzről.
- A leveles tésztát félbevágjuk, a lazacszeleteket a tészta közepére helyezzük, és vastagon megpakoljuk a spenótos krémmel. Jöhet a hal "becsomagolása": vízszintesen két oldalról beborítjuk a hal tetejét tésztával, majd a két oldalsó szélén levágjuk a felesleges tésztát úgy, hogy csak 1,5-2 centis sáv maradjon. Ezt lelapogatjuk egy kicsit, és a batyu oldalára hajtjuk.
- A tésztabundás halakat a hajtogatott oldalukkal lefelé helyezzük, és 10 percre hűtőbe helyezzük. Ez azért hasznos, mert kicsit visszadermed a vaj, és így könnyebb utána bevagdosni a tésztát a hal tetején. A maradék tésztanyesedékekkel díszíthetjük is az ételt.
- A batyuk bevagdalt tetejét bekenjük a tojással, majd 200°C-os sütőben nagyjából 25 perc alatt aranybarnára sütjük őket.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 201
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 11991
- Feltöltés dátuma: 2018. október 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Rosanics Petra
351 recept
Bár elsőre komplikált ételnek gondolnánk, valójában roppant egyszerű Wellington lazacot készíteni. Ráadásul nagyszerű ünnepi fogás is lehet belőle, a karácsonyi asztal dísze, ami olyan finom, hogy senki nem fogja megsejteni, mennyire könnyen összedobható.