r
Nosalty Logó

Wellington ahogy Evoria készíti

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Evoria
Wellington ahogy Evoria készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 18% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 648 kcal
  • 18% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2594 kcal
  • 18% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 212 kcal
  • 18% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1449.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    824 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    893 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1974 micro
Összesen 648 kcal
  • 18% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    174.2 g

Zsír

  • Összesen
    160.3 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5799.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    1718 mg
  • Nátrium
    3295 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    524.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    412 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    386 micro
  • Kolin:
    608 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3571 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7897 micro
Összesen 2594 kcal
  • 18% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    292 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    645 micro
Összesen 212 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst lehártyázzuk, mindkét oldalát alaposan bedörzsöljük sóval, borssal.
  2. Serpenyőben hevített olívaolajon kérget sütünk a húsra. Ha minden oldala szépen körbepirult, fedő alatt még 5 percig, időnként forgatva pároljuk. Ezután félretesszük egy tányérra.
  3. A mogyorót aprítógépbe tesszük, és addig dolgoztatjuk, amíg kicsi finom darabkákat kapunk. A hús után kitöröljük a fölösleges olajat a serpenyőből, és beletesszük a felaprított újhagymát. A hagyma mellé öntjük a mogyorót és a feldarabolt spenótot. Egy csipet sót szórunk rá, és sűrűn keverve várjuk, hogy elkészüljön. Ha a spenót összeesett, levesszük a tűzről.
  4. Frissentartó fóliára helyezzük a sonkaszeleteket, hogy teljesen körbeérjék majd a húst. A sonkára egyenletesen elkenjük a mogyorós masszát, és ráhelyezzük a húst. A fólia segítségével a sonkás kabátot rátekerjük a húsra úgy, hogy szorosan körbevegye, ne maradjon lyuk. A fóliába csomagolt roládot betesszük a hűtőbe 10 percre.
  5. Leveles tésztát nyújtunk a húshoz megfelelő méretre, majd a fóliából kiszabadított sonkás tekercset a fenti módszerrel bebugyoláljuk a tésztába. A maradék tésztát díszítésre is felhasználhatjuk. A tésztán villával kis lyukakat szúrunk, majd bekenjük egy felvert tojással.
  6. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük 35-40 percig. Felvágás előtt javasolt pár percig pihentetni. Narancsos pácban készült sárgarépával tálalom.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1538
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Wellington ahogy Evoria készíti
Evoria 4 recept

Már rég óta szemeztem a Wellington bélszínnel, de sosem vitt rá a lélek, hogy nekiálljak. Féltem a gondolattól, hogy amikor kettévágom a kész ételt, belül egy vörös véres massza fogad. Nálunk a gomba kizáró ok egy ételben, emiatt a gombás réteget egy mogyorós-spenótos egyveleggel helyettesítettem. Nem most készítettem utoljára!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...