Waldorf saláta vegadiától
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
DiaNatura
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
A salátához
Az öntethez
-
7g habtejszín19 kcal
-
7g majonéz39 kcal
-
27g tejföl53 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
226
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
A salátához
Az öntethez
-
20g habtejszín58 kcal
-
22g majonéz118 kcal
-
80g tejföl158 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
678
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 17.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 388.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 130 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 133.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
226
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 52.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1166.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 225 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 437 mg
-
Nátrium 389 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.7 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 399.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 160 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 97 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 152 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
678
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 201.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 69.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
116
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A salátához
- A diót szárazon megpirítjuk a sütőben vagy egy serpenyőben.
- A zellert lereszeljük, vagy aprítjuk gyufaszálvastagságúra, picit megsózzuk és megkeverjük.
- Az almát nagyon vékonyan felkarikázzuk, majd a karikákat is felszeleteljük hosszában, "julien"-re, közben leöblíthetjük citromosvízzel, hogy ne barnuljon meg.
- A mártáshoz a hozzávalókat kikeverjük, majd az összekevert salátára kanalazzuk, finoman összeforgatjuk, vigyázva, hogy ne törjük össze az almát.
- Hűtőben pihentetjük, amíg az ízek összeérnek, de azonnal fogyasztva is nagyon finom!
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 116
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 14381
- Feltöltés dátuma: 2012. május 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
DiaNatura
132 recept
Eddig a Waldorf salihoz mindig forráztam a zellert, ami macerássá tette, mert meg kellett várni, amíg kihűl. Ma kipróbáltam nyers zellerrel, ami merem állítani kenterbe veri a főttet, a vitamintartalmáról nem is beszélve. A lényeg, hogy nagyon vékonyra legyen reszelve, vagy szeletelve, mert így isteni!