r
Nosalty Logó

Vörösboros nyúl cserépedényben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ágicámdrágám
Vörösboros nyúl cserépedényben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
130 °C
római tál
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1266 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 5061 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 163 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    82.2 g

Zsír

  • Összesen
    82.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    340 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1708.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    995 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    555.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    534 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    27 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    1315 micro
  • β-karotin
    3178 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 1266 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    328.7 g

Zsír

  • Összesen
    331.7 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6832.7 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    389 mg
  • Kálcium
    1010 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    420 mg
  • Foszfor
    3979 mg
  • Nátrium
    976 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.8 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    2223.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2134 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    110 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    117 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    850 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    12710 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    417 micro
Összesen 5061 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    169 micro
  • β-karotin
    409 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az egész nyulat szétbontjuk, szalonnával megtűzdeljük, elősütjük az olajban.
  2. A karikára vágott zöldségeket mellédobjuk, pár percig pirítjuk, hozzáadjuk a bort és sóval, borssal, babérlevéllel ízesítjük.
  3. Sütőben 130 fokon kb 90 percig főzzük, utána a sütőt 160 fokra állítjuk, majd 30 perc alatt készre sütjük.
  4. A puha húst kivesszük, a zöldségeket pürésítjük, tejföllel beforraljuk, és liszttel sűrítjük. Ha szükséges, utána sóval, borssal, mustárral ízesítjük.
  5. Zsemlegombóccal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 130 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 18934
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 08.

Ajánló

Mázas cserépedényben készítem, természetesen, ha római tálban készül, a tálat előtte be kell áztatni, és hideg sütőben kell kezdeni a főzést. Ha nincs légkeveréses sütő, akkor alul-felül sütési móddal kell csinálni, és 20 fokkal emelni kell a hőfokot is. Szerintem egy jó pohár száraz vörösbor nagyon finom hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vörösboros nyúl cserépedényben
Ágicámdrágám 31 recept

Évekkel ezelőtt kezdődött ismeretségem a nyúllal. Egyik barátom hazaállított a feleségéhez egy nyuszival, aki akkor rögtön rosszul is lett a látványtól. Átvállaltam a nyulat, de igaziból nem is tudtam mit kezdeni vele. Sok-sok szakácskönyv és újság átolvasása után F.Nagy Angéla könyvében megtaláltam, ami nekem tetszett. Kicsit átvariáltam, és az évek alatt még raktam hozzá, amíg eleinte egy kacsasütőben csináltam, most már egy mázas cserépedényben készítem. Sokkal ízesebb, és nem kell sokat foglalkozni vele, majdnem magától készen van. A legfinomabb akkor volt, amikor egy igazi vadnyuszit kaptam "ajándékba". Természetesen akkor a főzési idő egy kicsit kitolódott. Csináltam zsemlegombóccal, szalvétagombóccal, tésztával egyaránt. A mostani recept azért újdonságos, mert a Nosalty-n Vicikó Eredeti bajor zsemlegombóc receptjét készítettem el hozzá. Mindenkinek csak ajánlani tudom, mert nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...