Vörösboros nyúl cserépedényben
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
375g nyúlhús510 kcal
-
43g sárgarépa16 kcal
-
43g fehérrépa27 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
5g kockacukor17 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
100g száraz vörösbor82 kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
1500g nyúlhús2040 kcal
-
170g sárgarépa62 kcal
-
170g fehérrépa108 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
700g tejföl1386 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
18g kockacukor70 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
400g száraz vörösbor328 kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
48.2g nyúlhús66 kcal
-
5.5g sárgarépa2 kcal
-
5.5g fehérrépa3 kcal
-
3.2g füstölt szalonna21 kcal
-
22.5g tejföl45 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0.6g kockacukor2 kcal
-
0.3g finomliszt1 kcal
-
1.4g napraforgó olaj12 kcal
-
12.9g száraz vörösbor11 kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 82.2 g
Zsír
-
Összesen 82.9 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 340 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1708.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 252 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 995 mg
-
Nátrium 244 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 555.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 534 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 27 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 213 micro
-
α-karotin 1315 micro
-
β-karotin 3178 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 328.7 g
Zsír
-
Összesen 331.7 g
-
Telített zsírsav 127 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 107 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 46 g
-
Koleszterin 1358 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6832.7 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 389 mg
-
Kálcium 1010 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 420 mg
-
Foszfor 3979 mg
-
Nátrium 976 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.8 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 2223.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2134 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 110 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 117 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 291 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 850 micro
-
α-karotin 5261 micro
-
β-karotin 12710 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 417 micro
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 219.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 71.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 169 micro
-
β-karotin 409 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Hozzávalók
-
17 dkg sárgarépa
-
17 dkg fehérrépa
-
10 dkg füstölt szalonna
-
700 g tejföl
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 db babérlevél
-
6 db kockacukor
-
1 csapott ek finomliszt
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
4 dl száraz vörösbor
Elkészítés
- Az egész nyulat szétbontjuk, szalonnával megtűzdeljük, elősütjük az olajban.
- A karikára vágott zöldségeket mellédobjuk, pár percig pirítjuk, hozzáadjuk a bort és sóval, borssal, babérlevéllel ízesítjük.
- Sütőben 130 fokon kb 90 percig főzzük, utána a sütőt 160 fokra állítjuk, majd 30 perc alatt készre sütjük.
- A puha húst kivesszük, a zöldségeket pürésítjük, tejföllel beforraljuk, és liszttel sűrítjük. Ha szükséges, utána sóval, borssal, mustárral ízesítjük.
- Zsemlegombóccal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 130 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 96
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 18967
- Feltöltés dátuma: 2012. február 08.
Ajánló
Mázas cserépedényben készítem, természetesen, ha római tálban készül, a tálat előtte be kell áztatni, és hideg sütőben kell kezdeni a főzést. Ha nincs légkeveréses sütő, akkor alul-felül sütési móddal kell csinálni, és 20 fokkal emelni kell a hőfokot is. Szerintem egy jó pohár száraz vörösbor nagyon finom hozzá!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évekkel ezelőtt kezdődött ismeretségem a nyúllal. Egyik barátom hazaállított a feleségéhez egy nyuszival, aki akkor rögtön rosszul is lett a látványtól. Átvállaltam a nyulat, de igaziból nem is tudtam mit kezdeni vele. Sok-sok szakácskönyv és újság átolvasása után F.Nagy Angéla könyvében megtaláltam, ami nekem tetszett. Kicsit átvariáltam, és az évek alatt még raktam hozzá, amíg eleinte egy kacsasütőben csináltam, most már egy mázas cserépedényben készítem. Sokkal ízesebb, és nem kell sokat foglalkozni vele, majdnem magától készen van. A legfinomabb akkor volt, amikor egy igazi vadnyuszit kaptam "ajándékba". Természetesen akkor a főzési idő egy kicsit kitolódott. Csináltam zsemlegombóccal, szalvétagombóccal, tésztával egyaránt. A mostani recept azért újdonságos, mert a Nosalty-n Vicikó Eredeti bajor zsemlegombóc receptjét készítettem el hozzá. Mindenkinek csak ajánlani tudom, mert nagyon finom.