Vörösboros kuglóf Glaser konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához:
-
25g vaj179 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
6 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
13g száraz vörösbor10 kcal
-
21g finomliszt76 kcal
-
4 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
4g mandula25 kcal
-
8g csokoládé46 kcal
A vörösboros mázhoz:
Összesen
475
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához:
-
150g vaj1076 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
75g száraz vörösbor62 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
23 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
25g mandula148 kcal
-
50g csokoládé273 kcal
A vörösboros mázhoz:
Összesen
2847
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához:
-
20.5g vaj147 kcal
-
13.7g cukor53 kcal
-
1.4g vaníliás cukor5 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
15g tojás19 kcal
-
10.2g száraz vörösbor8 kcal
-
17.1g finomliszt62 kcal
-
1.4g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
3.4g mandula20 kcal
-
6.8g csokoládé37 kcal
A vörösboros mázhoz:
Összesen
388
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 27 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 314.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.6 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 32.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 197 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 194 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
475
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.2 g
Zsír
-
Összesen 162.2 g
-
Telített zsírsav 90 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 687 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1886.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 359 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 235 mg
-
Foszfor 861 mg
-
Nátrium 335 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 309.8 g
-
Cukor 196 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 193.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1182 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 341 mg
-
Retinol - A vitamin: 1161 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 251 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 530 micro
Összesen
2847
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 22.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 257.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.3 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 26.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 161 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 159 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
388
kcal
Hozzávalók
A tésztához:
-
100 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 tk fahéj
-
1 csipet só
-
2 db tojás
-
75 ml száraz vörösbor
-
125 g finomliszt
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 tk sütőpor
A vörösboros mázhoz:
-
60 g porcukor
Elkészítés
A tésztához:
- A vajat a kétféle cukorral, fahéjjal és a sóval krémesre keverjük (kézi mixerrel kb. 5 perc), majd egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat.
- A lisztet elkeverjük a kakaóval és a sütőporral, átszitáljuk, majd hozzákeverjük a mandulát is. A lisztes keveréket és a vörösbort váltakozva a vajas-tojásos keverékhez dolgozzuk. A csokoládéreszeléket a tésztához keverjük.
- A kuglófformát (0,9 l űrtartalom) kevés vajjal kikenjük.
- A tésztát az előkészített formába öntjük, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 40-45 perc alatt megsütjük. Kivesszük, kb. 10 percet a formában hagyjuk, majd rácsra borítjuk, és hagyjuk hűlni.
- A porcukrot átszitáljuk, hozzáadjuk a vörösbort, és simára kavarjuk. A mázat a kihűlt süteményre locsoljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 798
- Feltöltés dátuma: 2018. január 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
A tésztát kuglófforma helyett süthetjük őzgerinc-, torta- vagy akár muffinformákban is. A tésztához kavarhatunk 50 g mazsolát is.