r
Nosalty Logó

Vörösboros kuglóf Glaser konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Vörösboros kuglóf Glaser konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához:

A vörösboros mázhoz:

Összesen 475 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához:

A vörösboros mázhoz:

Összesen 2847 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához:

A vörösboros mázhoz:

Összesen 388 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 475 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    162.2 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    687 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1886.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    861 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    309.8 g
  • Cukor
    196 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    341 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1161 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    530 micro
Összesen 2847 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 388 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A vörösboros mázhoz:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A vajat a kétféle cukorral, fahéjjal és a sóval krémesre keverjük (kézi mixerrel kb. 5 perc), majd egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat.
  2. A lisztet elkeverjük a kakaóval és a sütőporral, átszitáljuk, majd hozzákeverjük a mandulát is. A lisztes keveréket és a vörösbort váltakozva a vajas-tojásos keverékhez dolgozzuk. A csokoládéreszeléket a tésztához keverjük.
  3. A kuglófformát (0,9 l űrtartalom) kevés vajjal kikenjük.
  4. A tésztát az előkészített formába öntjük, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 40-45 perc alatt megsütjük. Kivesszük, kb. 10 percet a formában hagyjuk, majd rácsra borítjuk, és hagyjuk hűlni.
  5. A porcukrot átszitáljuk, hozzáadjuk a vörösbort, és simára kavarjuk. A mázat a kihűlt süteményre locsoljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 793
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tésztát kuglófforma helyett süthetjük őzgerinc-, torta- vagy akár muffinformákban is. A tésztához kavarhatunk 50 g mazsolát is.

Hozzávalók

A tésztához:

A vörösboros mázhoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...