Vörösboros kacsacomb
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
300g kacsacomb873 kcal
-
125g sárgarépa46 kcal
-
38g salottahagyma25 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
125g vörösbor106 kcal
-
100g szárnyas alaplé7 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
Összesen
1149
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
600g kacsacomb1745 kcal
-
250g sárgarépa91 kcal
-
75g salottahagyma49 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
250g vörösbor213 kcal
-
200g szárnyas alaplé14 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
Összesen
2296
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
42.4g kacsacomb123 kcal
-
17.7g sárgarépa6 kcal
-
5.3g salottahagyma3 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.1g finomliszt8 kcal
-
17.7g vörösbor15 kcal
-
14.1g szárnyas alaplé1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
Összesen
161
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.4 g
Zsír
-
Összesen 89.4 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1152.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 407 mg
-
Nátrium 542 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 340.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1037 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 3868 micro
-
β-karotin 9219 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 298 micro
Összesen
1149
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.9 g
Zsír
-
Összesen 178.9 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 328 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2305.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 176 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 143 mg
-
Foszfor 813 mg
-
Nátrium 1085 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.1 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 681.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2074 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 112 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 132 micro
-
Kolin: 179 mg
-
Retinol - A vitamin: 216 micro
-
α-karotin 7736 micro
-
β-karotin 18439 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 596 micro
Összesen
2296
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 162.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 146 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 546 micro
-
β-karotin 1302 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
161
kcal
Hozzávalók
-
250 g sárgarépa
-
75 g salottahagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1.5 púpozott ek finomliszt
-
250 ml vörösbor
-
200 ml szárnyas alaplé
-
1.5 db babérlevél
Elkészítés
- A sárgarépát megtisztítjuk, mossuk, ferde darabokra vágjuk. A salottát megtisztítjuk, kettévágjuk. A fokhagymát meghántjuk, apróra vágjuk. A combokat mossuk, szárazra itatjuk, sózzuk, borsozzuk.
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy serpenyőben az olajat felforrósítjuk, a combokat körben megpirítjuk. Hozzáadjuk a salottát, a sárgarépát és a fokhagymát, rövid ideig dinszteljük.
- Megszórjuk a liszttel, további 1-2 percig pirítjuk, felöntjük a borral és a levessel. Hozzáadjuk a babérlevelet, felfőzzük.
- Az egészet átöntjük egy fedeles tűzálló tálba, lefedve betoljuk az előmelegített sütőbe, kb. 60 percig sütjük, majd levesszük a fedőt, és további 30 percig sütjük.
- A mártást sóval, borssal ízesítjük, és tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 6320
- Feltöltés dátuma: 2015. január 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A sütés utolsó 5-10 percére bekapcsolhatjuk a sütő grilljét is. Tálaljuk friss bagettel.