r
Nosalty Logó

Vörösboros-gombás pulykaragu

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Vörösboros-gombás pulykaragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A raguhoz

A krumplis tarhonyához

Összesen 805 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A raguhoz

A krumplis tarhonyához

Összesen 1613 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A raguhoz

A krumplis tarhonyához

Összesen 67 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2328.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    840 mg
  • Nátrium
    1097 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    958.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    1089 micro
  • β-crypt
    234 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 805 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4656.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    1679 mg
  • Nátrium
    2193 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1916.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    253 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    553 micro
  • Kolin:
    418 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    140 micro
  • β-karotin
    2179 micro
  • β-crypt
    469 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    536 micro
Összesen 1613 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    107 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 67 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A krumplis tarhonyához

Elkészítés

A raguhoz

  1. Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikákat, a paradicsomot, a kockára vágott pulykahúst és a gombaszeleteket.
  2. Amikor már lepirul, hozzáadjuk a fűszereket, és felöntjük a vörösborral. Kb. 5 percig fedő nélkül, nagy lángon kevergetjük.
  3. Utána, ha szükséges, hozzáöntünk egy kis vizet, a lángot lejjebb vesszük, és fedő alatt főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul.

A krumplis tarhonyához

  1. A tarhonyát kevés olajon megpirítjuk.
  2. Amikor szép barnás színe lesz, hozzáadjuk az apró kockára vágott krumplit, és 2x annyi vízzel, mint a tarhonya mennyisége volt, felengedjük.
  3. Beletesszük a leveskockát, takarék lángon, fedő alatt 18-20 perc alatt megfő.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4447
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt itthon gomba, pulykahús, és mindkettőt muszáj volt már felhasználni. Találtam mellé vörösbort is, így a hozzávalók alapján elkezdtem recepteket nézegetni. Végül a vörösboros-gombás marhapörkölt  receptjét alapul véve készítettem el ezt a ragut.

Hozzávalók

A raguhoz

A krumplis tarhonyához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...