r
Nosalty Logó

Vörösboros gombapaprikás nokedlivel és párolt spenóttal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hobbychef
Vörösboros gombapaprikás nokedlivel és párolt spenóttal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Gombapaprikás

Nokedli

Spenóthoz

353
Kalória
11.3g
Fehérje
49.1g
Szénhidrátok
11g
Zsír
244.3g
Víz
59.8g
Koleszterin
4.6g
Rost
4.7g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Gombapaprikás

Nokedli

Spenóthoz

Összesen 353 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Gombapaprikás

Nokedli

Spenóthoz

Összesen 1410 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Gombapaprikás

Nokedli

Spenóthoz

Összesen 97 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    492.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    244.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    301 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    2899 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    5976 micro
Összesen 353 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    45.2 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1969.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    480 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    776 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    977.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1171 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    1205 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    586 micro
  • Kolin:
    279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    11597 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    23906 micro
Összesen 1410 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    796 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    177 micro
  • Lut-zea
    1641 micro
Összesen 97 kcal

Elkészítés

Gombapaprikás

  1. A hagymákat aprítjuk, a gombát megpucoljuk, szeleteljük, a paprikát és paradicsomot kockára vágjuk.
  2. Egy serpenyőben olajon megdinszteljük a hagymákat, rátesszük a paprikákat, majd a gombákat és a paradicsomot, fűszerezzük.
  3. Amikor már a gombapörkölt megpuhult, ráöntjük a bort, rászórjuk az aprított petrezselymet, s hozzákeverjük a tejfölt.
  4. Tálaláskor szedünk a tányérra középre nokedlit, mellé kétoldalt a gombapaprikást, s a spenótot. Teszünk rá egy kanál tejfölt, s díszítjük petrezselyemzölddel.
  5. Egy serpenyőben kevés olajon megdinszteljük a spenótot, sózzuk, borsozzuk.

Nokedli

  1. Közben felteszünk forrni egy lábasban vizet, sózzuk, öntünk bele néhány csepp olajat.
  2. Elkészítjük a nokedli tésztáját, s beleszaggatjuk a vízbe, leszűrjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

A spenót -különösen főzelék formájában- melyet a pépes, mélyhűtött félkész ételből készítenek, nem tartozott a kedvenceim közé, de párolva imádom. Igyekszem kihasználni, hogy friss spenót kapható a piacon.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!