r
Nosalty Logó

Vörösbabos - gombás csülök

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Auringonkukka
Vörösbabos - gombás csülök
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 591 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2366 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2703.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    1766 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 591 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.4 g

Zsír

  • Összesen
    95.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10813.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    569 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    516 mg
  • Foszfor
    2466 mg
  • Nátrium
    7064 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    926.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    396 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1124 micro
  • Kolin:
    578 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1242 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1297 micro
Összesen 2366 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és egy kis olajon aranysárgára dinszteljük.
  2. Levesszük a tűzről a forró hagymát, és hozzáadjuk az őrölt paprikát, és a felkockázott csülköt - jól elkeverjük.
  3. A csülköt - hogy oda ne égjen - egy kis húsleves hozzáadásával fehér színűre pároljuk, majd a negyedekre vágott csiperkegombát is hozzáadjuk, és együtt pároljuk őket a húsleves folyamatos hozzáöntésével (mindig csak annyit öntsünk, amennyit felvesz az étel).
  4. Mikor már kissé összeesett az étel, akkor fűszerezünk: a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, majoránnával, köménymaggal és petrezselyemzölddel.
  5. Mikor már majdnem elkészült az étel, akkor tesszük hozzá a vörösbabot, és még kb. 15 percet rottyantunk rajta (szükség szerint még önthetünk a húslevesből).
  6. A legvégén a tejfölt elkeverjük a két kanál liszttel és hozzáadjuk a gombás csülökhöz, 3-5 perc alatt készre forraljuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4646
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 17.

Ajánló

Köretként házilag készített galuskát, vagy sós-köménymagos burgonyát ajánlanék.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vörösbabos - gombás csülök
Auringonkukka 61 recept

2009-es felejthetetlen munkahelyi "csapatépítő" kirándulásom alkalmával Cserépfalura tértünk be egy kis borkóstolásra (valaki totális lerészegedésre:)) és előtte ezzel a laktató ebéddel kínált a pincészet házigazdája. Az igazság az, hogy nem tudom pontosan, hogy ők hogyan készítették el az ételt, csak az ízvilágból próbáltam kitalálni a lehetséges hozzávalókat, így ez a verzió már az én fantáziám műve. Nyáron érdemes bográcsban is kipróbálni az ételt, úgy talán még finomabb!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...