r
Nosalty Logó

Vörösáfonyás-zabpelyhes keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vörösáfonyás-zabpelyhes keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 1085 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 4330 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 447 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    63.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1059.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.1 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    494 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    475 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 1085 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.6 g

Zsír

  • Összesen
    252.7 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4237.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    869 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    571 mg
  • Foszfor
    1892 mg
  • Nátrium
    756 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    484.2 g
  • Cukor
    205 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1977 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    183 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    564 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1900 micro
  • α-karotin
    78 micro
  • β-karotin
    802 micro
  • β-crypt
    153 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    827 micro
Összesen 4330 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 447 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összekeverjük, és fél órára a mélyhűtőbe tesszük.
  2. A hideg tésztából diónyi golyókat formálunk, és két fólia között a tenyerünkkel tallérokat lapítunk belőle.
  3. A tallérokat sütőpapírral bélelt lapos tepsire tesszük, és előmelegített sütőben 6-10 perc alatt készre sütjük (légkeveréssel gyorsabban sül).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x40
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 18151
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A jól bevált kekszreceptem arányai szolgálták az alapját a vörösáfonyás-zabpelyhes keksznek. A megadott mennyiség 60-65 db lapos, 4-5 cm-es kekszhez elegendő.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...