r
Nosalty Logó

Vörösáfonyás olajos piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Vörösáfonyás olajos piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 674 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4052 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 297 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    823.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 674 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.6 g

Zsír

  • Összesen
    127.1 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4939.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1193 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    2102 mg
  • Nátrium
    1246 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    696 g
  • Cukor
    398 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    769 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    642 mg
  • Retinol - A vitamin:
    645 micro
  • α-karotin
    171 micro
  • β-karotin
    1262 micro
  • β-crypt
    302 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1481 micro
Összesen 4052 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 297 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A 4 tojássárgáját az olajjal, vízzel, cukorral (vaníliásat is), reszelt citromhéjjal, levével, sóval jól kikeverjük.
  2. Ehhez hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, az áfonyát, ezt is jól összekeverjük. Ha túl sűrű lenne - liszttől, méretektől is függ -, adjunk még hozzá kanalanként olajat és vizet.
  3. Majd a 4 tojásfehérje keményre vert habját beleforgatjuk, összevegyítjük.
  4. Vajjal kikent, lisztezett, nagyobb őzgerincformákat használunk, 2 darabot, ebbe öntjük a masszát, elegyengetjük, s előmelegített sütőben, 150 fokon, alsó-felső sütéssel, kb. 40 percig sütjük. A tűpróba ajánlott 30 percnél.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 39 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1600
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 21.

Ajánló

Bármilyen aszalt gyümölcsöt lehet hozzá használni: sárgabarack, szilva, fekete cseresznye, datolya, mazsola, s még sorolhatnám... amelyik nagyobb szemű, azt aprítsuk fel kisebb darabokra! Évszaktól független! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon egyszerű, s gyorsan elkészíthető, s rettenetesen finom... régi családi kedvenc!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...