r
Nosalty Logó

Vörös bársony torta szakácskabátba öltöztetve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nyuszikutya
Vörös bársony torta szakácskabátba öltöztetve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a díszítéshez

Összesen 1290 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a díszítéshez

Összesen 15459 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a díszítéshez

Összesen 389 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    64.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.7 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    444 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    437 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 1290 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.4 g

Zsír

  • Összesen
    773.8 g
  • Telített zsírsav
    382 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    178 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    2624 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4750.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    270 mg
  • Kálcium
    773 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1546 mg
  • Nátrium
    1945 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1952.6 g
  • Cukor
    1585 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    655.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5334 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    1080 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5243 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1121 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1547 micro
Összesen 15459 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 389 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a díszítéshez

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A megadott mennyiségeket 3 részre osztva elkészítjük egyenként a tortalapokat. Mindegyik lapot külön sütjük meg, így a felvágás során szép szabályos lesz, és nem morzsolódik a vörös tészta a fehér krémmel.
  2. A cukrot habosra keverjük a vajjal. Hozzáadjuk az egész tojásokat, elkeverjük. Beleöntjük a sütőporral és a szódabikarbónával elkevert lisztet és a joghurtot.
  3. Végül hozzáadjuk az ételfestéket.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.

Hozzávalók a krémhez

  1. A vajat habosra keverjük a porcukorral. Kanalanként hozzáadjuk a mascarponét. Elkeverjük. Fontos, hogy azonos hőmérsékletűek legyenek az alapanyagok.
  2. A kész krémmel bekenjük a tortalapokat, a torta oldalát és tetejét.
  3. Jól lehűtjük.

Hozzávalók a díszítéshez

  1. A fondant kinyújtjuk, a tortára helyezzük, elsimítjuk. Gombokkal, gallérral, szegéllyel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3480
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 05.

Ajánló

Ajánlom a vörös bársony tortát minden alkalomra. Nagyon szép, különleges torta.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vörös bársony torta szakácskabátba öltöztetve
Nyuszikutya 51 recept

Szakács tanuló fiam 17. születésnapjára elterveztem, hogy egy különleges formatortát fogok készíteni. Sok képet megnéztem, és a kabátforma tűnt úgy számomra, hogy a legkönnyebben kivitelezhető otthoni körülmények között. Sokat gondolkodtam, mi legyen az alap. Úgy gondoltam, szebb nem is lehetne, mint egy vörös bársony torta, amely felvágva még izgalmasabbá teszi a tortát. Nagyon nagy öröm volt készíteni, és végül látni a boldogságot az arcán...

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...