Vörös bársony torta szakácskabátba öltöztetve
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nyuszikutya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 21% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
25g vaj179 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
25g joghurt15 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Hozzávalók a krémhez
-
33g vaj239 kcal
-
33g mascarpone135 kcal
-
25g porcukor97 kcal
Hozzávalók a díszítéshez
-
75g cukorfondant260 kcal
-
8g cukorfondant29 kcal
Összesen
1290
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 21% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
300g vaj2151 kcal
-
480g cukor1858 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
480g finomliszt1747 kcal
-
300g joghurt183 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Hozzávalók a krémhez
-
400g vaj2868 kcal
-
400g mascarpone1616 kcal
-
300g porcukor1161 kcal
Hozzávalók a díszítéshez
-
900g cukorfondant3114 kcal
-
100g cukorfondant346 kcal
Összesen
15459
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 21% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
7.5g vaj54 kcal
-
12g cukor47 kcal
-
8.3g tojás10 kcal
-
12g finomliszt44 kcal
-
7.5g joghurt5 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Hozzávalók a krémhez
-
10g vaj72 kcal
-
10g mascarpone41 kcal
-
7.5g porcukor29 kcal
Hozzávalók a díszítéshez
-
22.6g cukorfondant78 kcal
-
2.5g cukorfondant9 kcal
Összesen
389
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.9 g
Zsír
-
Összesen 64.5 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 219 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 395.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 162 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 162.7 g
-
Cukor 132 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 444 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 437 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 93 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
1290
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 190.4 g
Zsír
-
Összesen 773.8 g
-
Telített zsírsav 382 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 178 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 2624 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4750.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 270 mg
-
Kálcium 773 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 190 mg
-
Foszfor 1546 mg
-
Nátrium 1945 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1952.6 g
-
Cukor 1585 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 655.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5334 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 244 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 303 micro
-
Kolin: 1080 mg
-
Retinol - A vitamin: 5243 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1121 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1547 micro
Összesen
15459
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 19.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 119.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.9 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 16.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 131 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
389
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához
-
30 dkg vaj
-
48 dkg cukor
-
6 db tojás
-
48 dkg finomliszt
-
300 g joghurt
-
1.5 teáskanál sütőpor
-
1.5 teáskanál szódabikarbóna
Hozzávalók a krémhez
-
40 dkg vaj
-
40 dkg mascarpone
-
30 dkg porcukor
Hozzávalók a díszítéshez
Elkészítés
Hozzávalók a tésztához
- A megadott mennyiségeket 3 részre osztva elkészítjük egyenként a tortalapokat. Mindegyik lapot külön sütjük meg, így a felvágás során szép szabályos lesz, és nem morzsolódik a vörös tészta a fehér krémmel.
- A cukrot habosra keverjük a vajjal. Hozzáadjuk az egész tojásokat, elkeverjük. Beleöntjük a sütőporral és a szódabikarbónával elkevert lisztet és a joghurtot.
- Végül hozzáadjuk az ételfestéket.
- Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
Hozzávalók a krémhez
- A vajat habosra keverjük a porcukorral. Kanalanként hozzáadjuk a mascarponét. Elkeverjük. Fontos, hogy azonos hőmérsékletűek legyenek az alapanyagok.
- A kész krémmel bekenjük a tortalapokat, a torta oldalát és tetejét.
- Jól lehűtjük.
Hozzávalók a díszítéshez
- A fondant kinyújtjuk, a tortára helyezzük, elsimítjuk. Gombokkal, gallérral, szegéllyel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3480
- Feltöltés dátuma: 2015. május 05.
Ajánló
Ajánlom a vörös bársony tortát minden alkalomra. Nagyon szép, különleges torta.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nyuszikutya
51 recept
Szakács tanuló fiam 17. születésnapjára elterveztem, hogy egy különleges formatortát fogok készíteni. Sok képet megnéztem, és a kabátforma tűnt úgy számomra, hogy a legkönnyebben kivitelezhető otthoni körülmények között. Sokat gondolkodtam, mi legyen az alap. Úgy gondoltam, szebb nem is lehetne, mint egy vörös bársony torta, amely felvágva még izgalmasabbá teszi a tortát. Nagyon nagy öröm volt készíteni, és végül látni a boldogságot az arcán...