Vörös bársony tekercs
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
SzBeuska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 20% Zsír
Vörös bársony piskóta
-
10g finomliszt36 kcal
-
3 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
4g nádcukor16 kcal
-
22 kcal
-
3g író1 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Vaníliás mascarponekrém
-
5g teavaj36 kcal
-
15g porcukor58 kcal
-
15g mascarpone61 kcal
-
0 kcal
Díszítés
-
2g porcukor6 kcal
Összesen
294
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 20% Zsír
Vörös bársony piskóta
-
120g finomliszt437 kcal
-
34 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
3g só0 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
50g nádcukor190 kcal
-
30g napraforgó olaj265 kcal
-
30g író12 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Vaníliás mascarponekrém
-
60g teavaj430 kcal
-
180g porcukor697 kcal
-
180g mascarpone727 kcal
-
0 kcal
Díszítés
-
20g porcukor77 kcal
Összesen
3533
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 20% Zsír
Vörös bársony piskóta
-
11.8g finomliszt43 kcal
-
1.5g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
21.7g tojás27 kcal
-
9.9g porcukor38 kcal
-
4.9g nádcukor19 kcal
-
26 kcal
-
3g író1 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
0.3g vanília kivonat0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Vaníliás mascarponekrém
-
5.9g teavaj42 kcal
-
17.8g porcukor69 kcal
-
17.8g mascarpone72 kcal
-
0.3g vanília kivonat0 kcal
Díszítés
-
2g porcukor8 kcal
Összesen
348
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 222.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 126 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.7 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
294
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 53.8 g
Zsír
-
Összesen 174.4 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 850 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2671.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 106 mg
-
Kálcium 240 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 134 mg
-
Foszfor 666 mg
-
Nátrium 1511 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 452.1 g
-
Cukor 351 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 199.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 724 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 131 micro
-
Kolin: 601 mg
-
Retinol - A vitamin: 716 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1001 micro
Összesen
3533
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 17.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 263.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.6 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
348
kcal
Hozzávalók
Vörös bársony piskóta
-
120 g finomliszt
-
15 g cukrozatlan kakaópor
-
1 teáskanál sütőpor
-
0.5 teáskanál só
-
4 db tojás
-
100 g porcukor
-
30 ml napraforgó olaj
-
30 ml író
-
1 teáskanál ecet
-
1 kávéskanál vanília kivonat
Vaníliás mascarponekrém
-
60 g teavaj
-
180 g porcukor
-
180 g mascarpone
-
1 kávéskanál vanília kivonat
Díszítés
-
1 púpozott ek porcukor
Elkészítés
Vörös bársony piskóta
- A lisztet, kakaót, sütőport és sót összeszitáljuk.
- A tojásokat a kétféle cukorral, robotgép segítségével habosra keverjük (kb. 10 perc), majd a robotgépet kisebb fokozatra állítva hozzácsorgatjuk az olajat, írót, ecetet és a vanília kivonatot. Ezután adjuk hozzá az ételfestéket... ki ki ízlése szerint színezze világosabbra vagy sötétebbre. (A kakaópor még mélyíteni fog a színén!) Én a képen látható színt por állagú, eperpiros ételfestékkel értem el. A robotgépet továbbra is lassú fokozaton járatva lassan hozzákanalazzuk a száraz keverékünket, és alaposan elkeverjük.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokon kb. 12-14 perc alatt készre sütjük.
- Ha megsült, porcukorral megszórt sütőpapírra borítjuk, lehúzzuk róla a tepsibe terített sütőpapírt, és még melegen óvatosan feltekerjük a porcukros sütőpapírunk segítségével. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Vaníliás mascarponekrém
- A vajat a porcukorral, robotgép segítségével 1-2 perc alatt elkeverjük, hozzáadjuk a mascarponét és a vaníliát, és kihabosítjuk, majd a kihűlt piskótára kenjük, és - ezúttal már sütőpapír nélkül - feltekerjük.
- Legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy szépen szeletelhető legyen.
- Tálalás előtt porcukorral meghintjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 14 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 236
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 73
- Össznézettség: 34428
- Feltöltés dátuma: 2019. április 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
SzBeuska
10 recept
Klasszikus vörös bársony torta, új formában :) Mindig is lenyűgöztek a szebbnél szebb vörös bársony torták... akár naked, akár burkolt változatban is, amikor csak felvágás után mutatják meg magukat a csodás piros lapok. Szerettem volna valami nem hétköznapi formában megjeleníteni ezt a rendkívül látványos süteményt, így erre a tekercses megoldásra esett a választásom.