Vizes nutellás kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
helena26
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
901
kcal
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
5398
kcal
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.3 g
Zsír
-
Összesen 38.2 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1019.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 261 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 432 mg
-
Nátrium 220 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 121.5 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 31.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 197 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 194 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
901
kcal
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 97.9 g
Zsír
-
Összesen 229.3 g
-
Telített zsírsav 167 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 683 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6117.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 248 mg
-
Kálcium 1567 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 352 mg
-
Foszfor 2589 mg
-
Nátrium 1318 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 728.7 g
-
Cukor 240 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 189.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1184 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 405 micro
-
Kolin: 434 mg
-
Retinol - A vitamin: 1161 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 240 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 625 micro
Összesen
5398
kcal
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 16.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 432.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 183 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.5 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 13.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
380
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
- Kimérjük a többi hozzávalókat, és egy keverőtálba készítjük. Hozzáadjuk az élesztőt, és jól kidolgozzuk, hogy szép, sima tésztát kapjunk. A tésztát hideg vízzel teli edénybe tesszük úgy, hogy elbukjon benne, és 1-3 óráig benne hagyjuk.
- Amikor kivesszük, töröljük meg, itassuk fel róla a vizet, majd hagyományosan, lisztezett deszkán kinyújtjuk, kockára vágjuk.
- Ízlés szerint megtöltjük, kiflit formálunk, és papírral kibélelt tepsibe rakjuk. Megkenjük tojással, és kelesztjük legalább 30 percig.
- Előmelegített sütőben szép aranysárgára sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 84
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5806
- Feltöltés dátuma: 2014. január 01.
Ajánló
Az eredeti receptben 20 dkg vaj szerepel, de nekem ez soknak tűnt, ezért csak 15 dkg-ot tettem bele.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
helena26
458 recept
Kíváncsi voltam erre a módszerre, hogy milyen állagú lesz a tésztája sütés után. Egy szlovák oldalon találtam rá erre a receptre. Bármivel megtölthető, a receptben almával volt, de nálunk jobban megeszik kakaósan, így nutellára esett a választásom.