r
Nosalty Logó

Vizes nutellás kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Vizes nutellás  kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 901 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 5398 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 380 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1019.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 901 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.9 g

Zsír

  • Összesen
    229.3 g
  • Telített zsírsav
    167 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6117.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    1567 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    2589 mg
  • Nátrium
    1318 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    728.7 g
  • Cukor
    240 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1184 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    405 micro
  • Kolin:
    434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    625 micro
Összesen 5398 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 380 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Kimérjük a többi hozzávalókat, és egy keverőtálba készítjük. Hozzáadjuk az élesztőt, és jól kidolgozzuk, hogy szép, sima tésztát kapjunk. A tésztát hideg vízzel teli edénybe tesszük úgy, hogy elbukjon benne, és 1-3 óráig benne hagyjuk.
  3. Amikor kivesszük, töröljük meg, itassuk fel róla a vizet, majd hagyományosan, lisztezett deszkán kinyújtjuk, kockára vágjuk.
  4. Ízlés szerint megtöltjük, kiflit formálunk, és papírral kibélelt tepsibe rakjuk. Megkenjük tojással, és kelesztjük legalább 30 percig.
  5. Előmelegített sütőben szép aranysárgára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5809
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 01.

Ajánló

Az eredeti receptben 20 dkg vaj szerepel, de nekem ez soknak tűnt, ezért csak 15 dkg-ot tettem bele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Kíváncsi voltam erre a módszerre, hogy milyen állagú lesz a tésztája  sütés után. Egy szlovák oldalon találtam rá erre a receptre. Bármivel megtölthető, a receptben almával volt, de nálunk jobban megeszik kakaósan, így nutellára esett a választásom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...