r
Nosalty Logó

Virslivel töltött kiflihad

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Virslivel töltött kiflihad
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 657 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 7875 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 263 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2152.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    1286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 657 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    296 g

Zsír

  • Összesen
    364.7 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1424 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    25828.9 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    604 mg
  • Kálcium
    4292 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    791 mg
  • Foszfor
    4588 mg
  • Nátrium
    15430 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    847.6 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    1077.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1691 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    760 micro
  • Kolin:
    498 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1675 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1085 micro
Összesen 7875 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    864.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    517 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 263 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

  • 10 dkg sajt (reszelt)
  • 2 ek tej (a maradék tojásfehérjével összekeverve)

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejbe belekeverjük a mézet és az élesztőt, felfuttajuk rajta.
  2. Ehhez hozzákeverjük a többi alapanyagot és addig dagasztjuk, míg szép fényes, ruganyos tésztát nem kapunk, 1 órát kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett munkalapon átgyúrjuk, 16 részre osztjuk (lehet még többre is), mindegyik tésztát kihúzzuk téglalap alakúra, az alsó szélére rakjuk a virslit, és ráhengerítjük a tésztát.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsiben katonás sorrendbe állítjuk egymás mellé a kiflihadat, így csak felfelé tudnak nőni.
  5. Mikor mindet betettük a tepsibe, tetejét lekenjük a maradék tojásfehérjével elkevert tejjel, megszórjuk reszelt sajttal, még letakarva 20-25 percet pihentetjük.
  6. A sütőt előmelegítjük 170 fokra hőlégkeverésen, és 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük a hadsereget.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5790
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Virslivel töltött kiflihad
Évi néni 1830 recept

Ez biztosan a gyerekek kedvence lesz. Akkor is praktikus, ha sok gyereket várunk, mert így elkészítve betehetjük a hűtőbe, és csak frissen sütjük ki, mikor a kis vendégek megérkeztek. Ha véletlenül maradna, még másnap is finom, lágy, nem szárad ki, friss marad.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...