r
Nosalty Logó

Virslis táska sanila konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
sanila
Virslis táska sanila konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 936 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3749 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 256 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2813.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    510 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    1667 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 936 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.7 g

Zsír

  • Összesen
    163.7 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    806 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11254.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    366 mg
  • Kálcium
    2038 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1902 mg
  • Nátrium
    6667 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    401.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    567.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    655 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    653 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 3749 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    770.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 256 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt kevés liszttel, cukorral és tejjel felfuttatjuk. A porélesztőt is.
  2. A lisztet, sót, joghurtot, 1 tojást, maradék tejet és a felfuttatott élesztőt összekeverjük, meggyúrjuk.
  3. Jól átdagasztjuk,majd 1 órát kelesztjük(porélesztőnél lehet kicsit több idő kell).
  4. Ha megkelt, átgyúrjuk, majd kisujjnyi vastagságúra (kb. 1 cm) kis téglalapokat nyújtunk (kb.20 cm hosszú csíkokat és olyan széleset, hogy beleférjen a virsli).
  5. A téglalapokat kettévágjuk, majd feltekerünk a tésztába 1 db virslit. A virslit meg kell melegíteni, mielőtt feltekerjük a tésztába, hogy a virsli körül is megkeljen rendesen a tészta.
  6. A becsomagolásnál az aljára kerüljön, ahol összeér a tészta. A tetejét 3-4 helyen bevágjuk, majd megkenjüka tejjel elkevert tojássárgájával.
  7. 10-15 percig még kelesztjük,éselőmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 9224
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 12.

Ajánló

Bármikor fogyasztható!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyerekeknek reggelire, vacsorára kiváló. Ketchup, mustár, majonéz, bármi, amit szeretnek, kerülhet mellé.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...