r
Nosalty Logó

Virslis csigák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Virslis csigák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1062 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 5307 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 235 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.9 g

Zsír

  • Összesen
    57.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3104.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    633 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    577 mg
  • Nátrium
    1702 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 1062 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    214.3 g

Zsír

  • Összesen
    286.8 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15521.7 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    500 mg
  • Kálcium
    3166 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    374 mg
  • Foszfor
    2884 mg
  • Nátrium
    8509 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    446 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    986.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1214 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    662 micro
  • Kolin:
    529 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    841 micro
Összesen 5307 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    688.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kicsi langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, meleg helyen felfuttatjuk.
  2. A lisztbe beletesszük a vajat, 2 tojást, paprikakrémet tetszés szerint, borsot, a pirospaprikát, a felfutatott élesztőt, az áttört burgonyát, és kevés langyos tejjel lágy tésztát gyúrunk.
  3. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  4. Ha kész, kinyújtjuk, 5 cm-es csíkokat vágunk belőle, és minden virslit csiga alakban feltekerjük vele.
  5. A sütőt előmelegítjük.
  6. A tepsit kiolajozzuk, lisztezzük, beletesszük a tésztát.
  7. Tojássárgájával mindegyiket bekenjük, és megszórjuk szezámmaggal. Készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4987
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez megint egy nagymamás recept, én kedvelem ezeket a gyorsan elkészült finomságokat, nálunk nincs, aki ne szeretné. A lányom viszi iskolába egy pohár tej mellé. Másnap mikróban megmelegítve is nagyon jó. Ha marad másnapra csomagoljuk nejlonba, így puha marad.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...