Virslis csigák
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
1062
kcal
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
5307
kcal
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
235
kcal
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.9 g
Zsír
-
Összesen 57.4 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 252 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3104.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 100 mg
-
Kálcium 633 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 577 mg
-
Nátrium 1702 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 197.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 243 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 132 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 242 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 168 micro
Összesen
1062
kcal
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 214.3 g
Zsír
-
Összesen 286.8 g
-
Telített zsírsav 109 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 123 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 1260 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15521.7 g
-
Cink 33 mg
-
Szelén 500 mg
-
Kálcium 3166 mg
-
Vas 50 mg
-
Magnézium 374 mg
-
Foszfor 2884 mg
-
Nátrium 8509 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 446 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 986.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1214 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 43 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 662 micro
-
Kolin: 529 mg
-
Retinol - A vitamin: 1210 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 841 micro
Összesen
5307
kcal
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 688.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 377 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
235
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg finomliszt
-
3 db tojás
-
1 kg virsli
-
1 teáskanál paprikakrém
-
1 kk fűszerpaprika
-
1 ek szezámmag
-
2 ek vaj
-
bors ízlés szerint
-
3 db burgonya
-
50 g élesztő
-
2 dl tej
-
0.5 teáskanál cukor
Elkészítés
- Kicsi langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, meleg helyen felfuttatjuk.
- A lisztbe beletesszük a vajat, 2 tojást, paprikakrémet tetszés szerint, borsot, a pirospaprikát, a felfutatott élesztőt, az áttört burgonyát, és kevés langyos tejjel lágy tésztát gyúrunk.
- Meleg helyen duplájára kelesztjük.
- Ha kész, kinyújtjuk, 5 cm-es csíkokat vágunk belőle, és minden virslit csiga alakban feltekerjük vele.
- A sütőt előmelegítjük.
- A tepsit kiolajozzuk, lisztezzük, beletesszük a tésztát.
- Tojássárgájával mindegyiket bekenjük, és megszórjuk szezámmaggal. Készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4987
- Feltöltés dátuma: 2013. március 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ez megint egy nagymamás recept, én kedvelem ezeket a gyorsan elkészült finomságokat, nálunk nincs, aki ne szeretné. A lányom viszi iskolába egy pohár tej mellé. Másnap mikróban megmelegítve is nagyon jó. Ha marad másnapra csomagoljuk nejlonba, így puha marad.