r
Nosalty Logó

Villámgyors tejszínes-currys csirkemell 2.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Villámgyors tejszínes-currys csirkemell 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 836 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3344 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 175 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1950.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    741 mg
  • Nátrium
    868 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 836 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    265.2 g

Zsír

  • Összesen
    101.7 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    905 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7802.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    301 mg
  • Kálcium
    607 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    420 mg
  • Foszfor
    2965 mg
  • Nátrium
    3472 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    319.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1192.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    576 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    112 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    972 micro
  • Kolin:
    915 mg
  • Retinol - A vitamin:
    565 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 3344 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Csíkozzuk fel a csirkemelleket.
  2. Közben főzzük meg a rizst az előírás szerint.
  3. Egy nagyobb serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, és hirtelen süssük meg a csirkemellcsíkokat (fehéredésig). Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és a lángot kissé vegyük visszább. Pár perc alatt puhák lesznek a húsok.
  4. Szórjuk meg curryvel (vigyázzunk, ha nem ismerjük ezt a fűszerkeveréket, mert ha túl sokat teszünk bele, csípős lehet). Szép világossárga színű lesz.
  5. Apránként öntsük fel a főzőtejszínnel (én majdnem az egészet ráöntöm, úgy szeretem, ha híg, hogy a rizst meg tudjam vele locsolni. Ha marad egy kicsi, az újramelegítésnél hozzáöntöm, mert általában sűrűsödik). Ízléstől függően fűszerezhetjük a többi felsorolt fűszerrel. (Van, hogy én mindegyikből teszek bele egy keveset. A gyömbér és a tárkony szinte mindig belekerül.) Végül vegyük fel a lángot, és forraljuk össze.
  6. Ha hűlt egy kicsit, pár csepp citromlével meglocsoljuk, és összekeverjük. (Utána kóstoljuk meg, ha nem érződik kicsit sem a citrom, még 1 csepp citromlét adjunk hozzá. Nem kell, hogy nagyon kiérződjön.)
  7. A kész rizst is megszórhatjuk kevés curryvel, így ízletesebb és szép világossárga lesz.
  • Elkészítettem: 70 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 16096
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha csak fél órám van az ebéd vagy vacsora elkészítésére, biztos, hogy ez kerül az asztalra. Nagyon gyorsan elkészül, és finom, könnyű étel. A 3 éves tojásérzékeny kislányom is szereti.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...