r
Nosalty Logó

Villámgyors lekváros french toast kalácsból

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Villámgyors lekváros french toast kalácsból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

tejes keverék

kalács, sütés, tálalás

Összesen 472 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

tejes keverék

kalács, sütés, tálalás

Összesen 3754 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

tejes keverék

kalács, sütés, tálalás

Összesen 223 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    557.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 472 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90 g

Zsír

  • Összesen
    178.1 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    794 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4460.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    1359 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    1167 mg
  • Nátrium
    1512 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    450 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    571.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1054 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    117 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    563 micro
  • Kolin:
    522 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1027 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1316 micro
Összesen 3754 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 223 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

tejes keverék

kalács, sütés, tálalás

Elkészítés

tejes keverék

  1. Az összes hozzávalót egy nagy tálban csomómentesre összekeverjük.

kalács, sütés, tálalás

  1. A kalácsot szeletekre vágjuk, de viszonylag vastagabbakra, amiket utána még félbe tudunk vágni. Félbevágáskor figyeljünk rá, hogy ne vágjuk teljesen át a szeleteket.
  2. A kalácsszeleteket belsejét (ahol bevágtuk) megkenjük egy-egy kanál ricottával, majd sárgabaracklekvárral is.
  3. A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk. A kalácsszeleteket alaposan megmártjuk a tejes keverékben, majd a forró vajra tesszük, és mindkét oldalukon 2-3 perc alatt megpirítjuk.
  4. A kalácsokat málnával, áfonyával és pisztáciával megszórva tálaljuk. Csorgassunk rá kevés mézet is, és díszítsük apró bazsalikomlevelekkel, nagyon feldobják az ízhatást!
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 394
  • Feltöltés dátuma: 2024. február 16.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: kalács receptek húsvétra

Receptjellemzők

Ez a gyorsan elkészíthető, ám annál csodásabb reggeli minden napot bearanyoz, akár hétköznap, akár hétvégén, akár ünnepi alkalomra készítjük el. A hagyományos francia bundáskenyéren egyet csavarva, a húsvét közeledtével kalácsból készítettük el ezt a brunch-kedvenc fogást. A kalácsszeleteket ráadásul középen félbevágva ricottával és baracklekvárral is megkentük, így még finomabb lett a végeredmény!

Hozzávalók

tejes keverék

kalács, sütés, tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...