Villámgyors lekváros french toast kalácsból
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
tejes keverék
-
50g tej28 kcal
-
13g habtejszín37 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
21 kcal
kalács, sütés, tálalás
Összesen
472
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
tejes keverék
-
400g tej224 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
167 kcal
kalács, sütés, tálalás
-
400g kalács1468 kcal
-
150g ricotta225 kcal
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
100g málna52 kcal
-
100g áfonya57 kcal
-
28g méz85 kcal
-
40g pisztácia229 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
3754
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
tejes keverék
-
23.8g tej13 kcal
-
6g habtejszín17 kcal
-
6.6g tojás8 kcal
-
1.8g finomliszt7 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
3.6g sárgabaracklekvár10 kcal
kalács, sütés, tálalás
Összesen
223
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 22.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 557.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 170 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 189 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.3 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 71.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 165 micro
Összesen
472
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 90 g
Zsír
-
Összesen 178.1 g
-
Telített zsírsav 77 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 794 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4460.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 162 mg
-
Kálcium 1359 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 231 mg
-
Foszfor 1167 mg
-
Nátrium 1512 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 450 g
-
Cukor 188 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 571.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1054 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 117 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 563 micro
-
Kolin: 522 mg
-
Retinol - A vitamin: 1027 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 324 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1316 micro
Összesen
3754
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 265.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.8 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
223
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
tejes keverék
- Az összes hozzávalót egy nagy tálban csomómentesre összekeverjük.
kalács, sütés, tálalás
- A kalácsot szeletekre vágjuk, de viszonylag vastagabbakra, amiket utána még félbe tudunk vágni. Félbevágáskor figyeljünk rá, hogy ne vágjuk teljesen át a szeleteket.
- A kalácsszeleteket belsejét (ahol bevágtuk) megkenjük egy-egy kanál ricottával, majd sárgabaracklekvárral is.
- A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk. A kalácsszeleteket alaposan megmártjuk a tejes keverékben, majd a forró vajra tesszük, és mindkét oldalukon 2-3 perc alatt megpirítjuk.
- A kalácsokat málnával, áfonyával és pisztáciával megszórva tálaljuk. Csorgassunk rá kevés mézet is, és díszítsük apró bazsalikomlevelekkel, nagyon feldobják az ízhatást!
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 23
- Össznézettség: 330
- Feltöltés dátuma: 2024. február 16.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
húsvét
kategória:
kalács receptek húsvétra
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
Nosalty
1495 recept
Ez a gyorsan elkészíthető, ám annál csodásabb reggeli minden napot bearanyoz, akár hétköznap, akár hétvégén, akár ünnepi alkalomra készítjük el. A hagyományos francia bundáskenyéren egyet csavarva, a húsvét közeledtével kalácsból készítettük el ezt a brunch-kedvenc fogást. A kalácsszeleteket ráadásul középen félbevágva ricottával és baracklekvárral is megkentük, így még finomabb lett a végeredmény!