Villám meggyes pudingos gesztenyetorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
dombinori
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 20% Zsír
A meggyes krémhez
-
42g meggybefőtt30 kcal
-
14 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
-
8g víz0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A gesztenyés krémhez
-
50g gesztenyemassza90 kcal
-
33g mascarpone135 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
1g rumaroma0 kcal
-
42g habtejszín122 kcal
Az összeállításhoz és a díszítéshez
-
42g piskótalap121 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
4g meggy2 kcal
-
1g dekorgyöngy3 kcal
Összesen
595
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 20% Zsír
A meggyes krémhez
-
500g meggybefőtt360 kcal
-
171 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
3g rumaroma0 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A gesztenyés krémhez
-
600g gesztenyemassza1074 kcal
-
400g mascarpone1616 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
10g rumaroma0 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
Az összeállításhoz és a díszítéshez
-
500g piskótalap1450 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
50g meggy23 kcal
-
10g dekorgyöngy39 kcal
Összesen
7125
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 20% Zsír
A meggyes krémhez
-
16.6g meggybefőtt12 kcal
-
1.5g tejszínízű pudingpor6 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
0.1g citromlé0 kcal
-
0.1g rumaroma0 kcal
-
3.3g víz0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A gesztenyés krémhez
-
19.9g gesztenyemassza36 kcal
-
13.3g mascarpone54 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
0.3g rumaroma0 kcal
-
16.6g habtejszín49 kcal
Az összeállításhoz és a díszítéshez
-
16.6g piskótalap48 kcal
-
6.6g habtejszín19 kcal
-
1.7g meggy1 kcal
-
0.3g dekorgyöngy1 kcal
Összesen
238
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 33.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 459.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 280 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.9 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 61.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 183 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 178 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
595
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82.8 g
Zsír
-
Összesen 400 g
-
Telített zsírsav 151 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1287 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5515 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 845 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 1125 mg
-
Nátrium 3363 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 779.4 g
-
Cukor 308 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 737.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2202 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 206 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 267 micro
-
Kolin: 306 mg
-
Retinol - A vitamin: 2138 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 787 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 464 micro
Összesen
7125
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 183.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 112 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 24.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
238
kcal
Hozzávalók
A meggyes krémhez
-
500 g meggybefőtt
-
1 csomag tejszínízű pudingpor
-
6 ek cukor
-
1 kk citromlé
-
3 ml rumaroma
-
1 dl víz
-
fahéj ízlés szerint
A gesztenyés krémhez
-
60 dkg gesztenyemassza
-
40 dkg mascarpone
-
3 ek cukor
-
10 ml rumaroma
-
5 dl habtejszín
Az összeállításhoz és a díszítéshez
-
50 dkg piskótalap
-
2 dl habtejszín
-
5 dkg meggy
-
1 ek dekorgyöngy
Elkészítés
A meggyes krémhez
- Először elkészítjük a meggyes krémet, mert annak hűlnie kell.
- A befőtt levét öntsük egy lábosba, kezdjük el melegíteni.
- A pudingport keverjük ki a cukorral, a rumaromával, a citromlével, a fahéjjal és a vízzel, majd hozzáadjuk a már meleg meggyléhez.
- Főzzük addig, amíg besűrűsödik, közben kevergessük. Adjuk hozzá a meggyet is.
- Hagyjuk kihűlni, úgy könnyebb lesz vele dolgozni.
- Kiolvasztjuk a gesztenyemasszát, és krumplinyomóval összetörjük. Hozzáadjuk a mascarponét, a cukrot, a rumaromát, és egyneművé dolgozzuk.
- A tejszínt kemény habbá verjük. Majd beleforgatjuk a gesztenyés masszába.
- A legalsó tortalapot vastagon megkenjük gesztenyekrémmel, rátesszük a középső lapot.
- A középső lapot is megkenjük gesztenyekrémmel, majd erre jön a lehűlt meggykrém. Befedjük a 3. tortalappal.
- Körbekenjük az egész tortát gesztenyekrémmel.
- A tetejét 2 dl fölvert tejszínnel, pár szem meggyel és dekorcukorral díszítjük. A meggyeket töröljük meg szalvétával, mielőtt a tortára tennénk, mert egyébként a leve nyomot hagy a tejszínen.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 9404
- Feltöltés dátuma: 2013. február 12.
Ajánló
Díszíthetjük csokiforgáccsal is, vagy tegyünk a tejszínbe egy kevés kakaóport, és úgy rajzoljunk rá díszítést.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
dombinori
10 recept
Van úgy, hogy gyorsan kell összedobnunk egy tortát, és nincs idő sütögetni. Ez a recept erre tökéletesen megfelel. Persze én is jobban szeretem az általam sütött tortalapot, de azért ez sem rossz így. :-) Akinek van ideje, nyugodtan megsütheti a tortalapot. Nekem csak a torta oldalára maradt gesztenyés krém, így a tetejét tejszínnel vontam be. Én cukrozott növényi tejszínt használtam, így nem kellett plusz cukrot hozzáadnom és habfixálót sem, de aki másfélét használ, annak érdemes.