r
Nosalty Logó

Vietnami csirke-curry

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Vietnami csirke-curry
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 418 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1671 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1154 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    507 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    538 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1240 micro
  • β-karotin
    5708 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 418 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.7 g

Zsír

  • Összesen
    82.3 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4616 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    458 mg
  • Foszfor
    1669 mg
  • Nátrium
    2027 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1087.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2154 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    510 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    4960 micro
  • β-karotin
    22831 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 1671 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    312 micro
  • β-karotin
    1436 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kicsontozott csirkemellfilét 1,5 cm-es kockákra vágjuk. A curry porral, kis olajjal együtt bepácoljuk (1-2 órára minimum; de minél tovább, annál jobb).
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk; a megpucolt krumplit, édesburgonyát és répát pedig 1x1 cm-es kockákra. A fokhagymát, meghámozott gyömbérdarabot lereszeljük. A citromfű végét (a zöldhagymáéhoz hasonlóan) levágjuk, a kés nem éles felével megütögetjük, hogy kinyerjük az aromát belőle (vagy pedig egy húsklopfolóval megütögetjük), 3-4 darabra vágjuk.
  3. A kockázott krumplit, édesburgonyát bő olajban kisütjük, ugyanúgy, mint ahogy a sült krumplit szoktuk. Utána pedig papírtörlővel kibélelt tányérba kiszedjük. (Ez a lépés azért fontos, mert így állítólag megőrzi az alakját a krumpli, de mindenesetre finomabb is lesz, az biztos!)
  4. A vöröshagymát a gyömbérrel és a fokhagymával együtt kis lángon megpirítjuk, utána hozzáadjuk a csirkemell kockákat. Majd amikor a hús már fehér, hozzáadjuk a kókusztejet, krumplikat, répát és a citromfüvet.
  5. Kóstolgatjuk, 2-3 kanál halszósszal, kis borssal ízesítjük. Ha nem elég sós, 1-2 csipet sót is hozzáadhatunk. (Eredetileg cukrot is szoktak hozzáadni, de én nem raktam bele, mert az édesburgonyától és a répától elég édes lesz.)
  6. Amikor felforrt, kis lángra rakjuk a tűzhelyet, lefedjük az edényt, és kb. 20-30 percig főzzük az ételt. Addigra a hús és a répa is megpuhul, az ízek pedig összeérnek.
  7. Bagettel (ha lehet, friss és ropogóssal) vagy főtt rizzsel fogyasszuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 4294
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Másnap, melegítve is nagyon finom. A citromfüvet benne lehet hagyni, addigra még jobban "beleérik" az íze. A citromfű szétesik darabokra, ezeket nyugodtan ki lehet rakosgatni a tányér szélére evésnél (a thai-ok is így szokták). Vagy pedig ha valakit idegesít, akkor a külső keményebb rétegeit leszedhetjük a citromfűnek, a belsőket (amiket meg lehet rágni!) apró kockára vágva (mint a fokhagymát) is belefőzhetjük az ételbe. A halszósztól nem kell félni, kellemes ízt az ételnek. Szagolni viszont nem ajánlatos.:) Ha autentikusan akarunk főzni ázsiai ételeket, akkor ezzel helyettesítsük a sót.  A hűtőben a kókusztej kicsit besűrűsödik, melegítéskor önthetünk az ételhez még egy kicsit (esetleg kis tejszíntől sem lesz baja), vagy pedig vizet, hogy legyen kis leve. Ha bagettel fogyasztjuk, így nyugodtan lehet tunkolni.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...