Vietnami csirke-curry
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
125g csirkemellfilé150 kcal
-
75g burgonya43 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
6g fenyérfű4 kcal
-
45g édesburgonya28 kcal
-
3g curry por10 kcal
-
69g kókusztej135 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
3g gyömbér2 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
5g halszósz2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
18 kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
24g fenyérfű15 kcal
-
180g édesburgonya111 kcal
-
12g curry por39 kcal
-
275g kókusztej542 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
12g gyömbér10 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
20g halszósz7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
71 kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
31.4g csirkemellfilé38 kcal
-
18.9g burgonya11 kcal
-
10.1g sárgarépa4 kcal
-
1.5g fenyérfű1 kcal
-
11.3g édesburgonya7 kcal
-
0.8g curry por2 kcal
-
17.3g kókusztej34 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0.8g gyömbér1 kcal
-
5.7g vöröshagyma2 kcal
-
1.3g halszósz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.7 g
Zsír
-
Összesen 20.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1154 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 417 mg
-
Nátrium 507 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 271.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 538 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 1240 micro
-
β-karotin 5708 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 130.7 g
Zsír
-
Összesen 82.3 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 365 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4616 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 305 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 458 mg
-
Foszfor 1669 mg
-
Nátrium 2027 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110.6 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1087.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2154 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 56 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 204 micro
-
Kolin: 510 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 4960 micro
-
β-karotin 22831 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 389 micro
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 290.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 312 micro
-
β-karotin 1436 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Hozzávalók
-
50 dkg csirkemellfilé
-
3 db burgonya
-
2 közepes db sárgarépa
-
2 szál fenyérfű
-
2.8 dl kókusztej
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 cm gyömbér
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 ek halszósz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A kicsontozott csirkemellfilét 1,5 cm-es kockákra vágjuk. A curry porral, kis olajjal együtt bepácoljuk (1-2 órára minimum; de minél tovább, annál jobb).
- A vöröshagymát apróra vágjuk; a megpucolt krumplit, édesburgonyát és répát pedig 1x1 cm-es kockákra. A fokhagymát, meghámozott gyömbérdarabot lereszeljük. A citromfű végét (a zöldhagymáéhoz hasonlóan) levágjuk, a kés nem éles felével megütögetjük, hogy kinyerjük az aromát belőle (vagy pedig egy húsklopfolóval megütögetjük), 3-4 darabra vágjuk.
- A kockázott krumplit, édesburgonyát bő olajban kisütjük, ugyanúgy, mint ahogy a sült krumplit szoktuk. Utána pedig papírtörlővel kibélelt tányérba kiszedjük. (Ez a lépés azért fontos, mert így állítólag megőrzi az alakját a krumpli, de mindenesetre finomabb is lesz, az biztos!)
- A vöröshagymát a gyömbérrel és a fokhagymával együtt kis lángon megpirítjuk, utána hozzáadjuk a csirkemell kockákat. Majd amikor a hús már fehér, hozzáadjuk a kókusztejet, krumplikat, répát és a citromfüvet.
- Kóstolgatjuk, 2-3 kanál halszósszal, kis borssal ízesítjük. Ha nem elég sós, 1-2 csipet sót is hozzáadhatunk. (Eredetileg cukrot is szoktak hozzáadni, de én nem raktam bele, mert az édesburgonyától és a répától elég édes lesz.)
- Amikor felforrt, kis lángra rakjuk a tűzhelyet, lefedjük az edényt, és kb. 20-30 percig főzzük az ételt. Addigra a hús és a répa is megpuhul, az ízek pedig összeérnek.
- Bagettel (ha lehet, friss és ropogóssal) vagy főtt rizzsel fogyasszuk.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 4294
- Feltöltés dátuma: 2013. június 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Másnap, melegítve is nagyon finom. A citromfüvet benne lehet hagyni, addigra még jobban "beleérik" az íze. A citromfű szétesik darabokra, ezeket nyugodtan ki lehet rakosgatni a tányér szélére evésnél (a thai-ok is így szokták). Vagy pedig ha valakit idegesít, akkor a külső keményebb rétegeit leszedhetjük a citromfűnek, a belsőket (amiket meg lehet rágni!) apró kockára vágva (mint a fokhagymát) is belefőzhetjük az ételbe. A halszósztól nem kell félni, kellemes ízt az ételnek. Szagolni viszont nem ajánlatos.:) Ha autentikusan akarunk főzni ázsiai ételeket, akkor ezzel helyettesítsük a sót. A hűtőben a kókusztej kicsit besűrűsödik, melegítéskor önthetünk az ételhez még egy kicsit (esetleg kis tejszíntől sem lesz baja), vagy pedig vizet, hogy legyen kis leve. Ha bagettel fogyasztjuk, így nyugodtan lehet tunkolni.:)