Vesevelőleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Katrin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
Az alaplé elkészítése
-
0 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
15g fehérrépa10 kcal
-
13g sárgarépa5 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
250g víz0 kcal
A többi hozzávaló elkészítése, s megfőzése
-
50g sertésvese50 kcal
-
50g sertésvelő64 kcal
-
12 kcal
-
33g tejföl66 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
0 kcal
Összesen
221
kcal
- 4% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
Az alaplé elkészítése
-
500g sertés karajcsont0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1500g víz0 kcal
A többi hozzávaló elkészítése, s megfőzése
-
300g sertésvese300 kcal
-
300g sertésvelő381 kcal
-
71 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
5g ecet1 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0 kcal
Összesen
1323
kcal
- 4% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
Az alaplé elkészítése
-
16.2g sertés karajcsont0 kcal
-
2.9g vöröshagyma1 kcal
-
2.9g fehérrépa2 kcal
-
2.6g sárgarépa1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
48.5g víz0 kcal
A többi hozzávaló elkészítése, s megfőzése
-
9.7g sertésvese10 kcal
-
9.7g sertésvelő12 kcal
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
-
6.5g tejföl13 kcal
-
0.2g ecet0 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
0 kcal
Összesen
43
kcal
- 4% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 14.9 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 1277 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1029.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 288 mg
-
Nátrium 538 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 387.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 170 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 413 micro
-
β-karotin 992 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
221
kcal
- 4% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 89.1 g
Zsír
-
Összesen 84.7 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 7660 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6179.4 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 632 mg
-
Kálcium 378 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 170 mg
-
Foszfor 1729 mg
-
Nátrium 3231 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 2323.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1020 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 32 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 105 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 240 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 419 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 5950 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 196 micro
Összesen
1323
kcal
- 4% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 248 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 199.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 75.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 80 micro
-
β-karotin 192 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
43
kcal
Hozzávalók
Az alaplé elkészítése
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 közepes db fehérrépa
-
1 közepes db sárgarépa
-
1 csipet bors
-
1 teáskanál só
-
2 db babérlevél
-
1.5 l víz
A többi hozzávaló elkészítése, s megfőzése
-
30 dkg sertésvese
-
30 dkg sertésvelő
-
1 ek napraforgó olaj
-
2 dl tejföl
-
1 evőkanál finomliszt
-
1 teáskanál füstölt pirospaprika
Elkészítés
Az alaplé elkészítése
- A húsos csontból a vegyes zöldséggel, 1 darab vöröshagymával, sóval, borssal és a babérlevéllel levest főzünk, azután leszűrjük.
- A leszűrt levet újra feltesszük forrni. A csontról leszedjük a puhára főtt húst, és beletesszük a forró lébe.
A többi hozzávaló elkészítése, s megfőzése
- Amíg az alap leves fő, a vesét külső hártyáitól megtisztítjuk, a belsejét is kivágjuk, s apró szeletekre összevágjuk.
- Majd belerakjuk a leszűrt lébe, s kb. 40 percig főzzük.
- Utána belerakjuk az előzőleg megtisztított, megabált velőt is, és összeforraljuk.
- Ezután elkészítjük a rántást, és rászórjuk az őrölt pirospaprikát, s berántjuk vele a levest, majd még kb. 8 percig főzzük, közben kevergetjük.
- A kész levesbe keverünk még 2 dl tejfölt és 1-2 evőkanál ecetet.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 3161
- Feltöltés dátuma: 2015. június 15.
Ajánló
Különösen télen ajánlom ezt a tartalmas levest, s utána valamilyen tésztafélét, akár lángost, fánkot vagy palacsintát sütünk, s készen is van az ebédünk!!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katrin
144 recept
Régen gyakran ettünk ilyen finom levest, főleg disznóvágások alkalmával. Egy jó ideje nincs disznóvágás nálunk, de egy jó ideje a hentesnél megveszem a hozzávalókat, s újra főzök ilyen finomságot...