r
Nosalty Logó

Vesevelőleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katrin
Vesevelőleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Az alaplé elkészítése

A többi hozzávaló elkészítése, s megfőzése

Összesen 221 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Az alaplé elkészítése

A többi hozzávaló elkészítése, s megfőzése

Összesen 1323 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Az alaplé elkészítése

A többi hozzávaló elkészítése, s megfőzése

Összesen 43 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1029.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    538 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    387.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    413 micro
  • β-karotin
    992 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 221 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    89.1 g

Zsír

  • Összesen
    84.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    7660 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6179.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    632 mg
  • Kálcium
    378 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1729 mg
  • Nátrium
    3231 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    2323.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1020 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    32 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    419 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5950 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 1323 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 43 kcal

Hozzávalók

Az alaplé elkészítése

A többi hozzávaló elkészítése, s megfőzése

Elkészítés

Az alaplé elkészítése

  1. A húsos csontból a vegyes zöldséggel, 1 darab vöröshagymával, sóval, borssal és a babérlevéllel levest főzünk, azután leszűrjük.
  2. A leszűrt levet újra feltesszük forrni. A csontról leszedjük a puhára főtt húst, és beletesszük a forró lébe.

A többi hozzávaló elkészítése, s megfőzése

  1. Amíg az alap leves fő, a vesét külső hártyáitól megtisztítjuk, a belsejét is kivágjuk, s apró szeletekre összevágjuk.
  2. Majd belerakjuk a leszűrt lébe, s kb. 40 percig főzzük.
  3. Utána belerakjuk az előzőleg megtisztított, megabált velőt is, és összeforraljuk.
  4. Ezután elkészítjük a rántást, és rászórjuk az őrölt pirospaprikát, s berántjuk vele a levest, majd még kb. 8 percig főzzük, közben kevergetjük.
  5. A kész levesbe keverünk még 2 dl tejfölt és 1-2 evőkanál ecetet.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 3127
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 15.

Ajánló

Különösen télen ajánlom ezt a tartalmas levest, s utána valamilyen tésztafélét, akár lángost, fánkot vagy palacsintát sütünk, s készen is van az ebédünk!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régen gyakran ettünk ilyen finom levest, főleg disznóvágások alkalmával. Egy jó ideje nincs disznóvágás nálunk, de egy jó ideje a hentesnél megveszem a hozzávalókat, s újra főzök ilyen finomságot...

Hozzávalók

Az alaplé elkészítése

A többi hozzávaló elkészítése, s megfőzése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...