Sertésvese

Sertésvese

Leírás

Szürkés-rózsaszín színű, bab alakú páros szerv. A sertésvese egyike a legkarakteresebb ízű belsőségeknek. Számos fajta étel készíthető belőle, például savanyú levesek, pörkölt, pirított vese, de rendkívül népszerű étel például a vesevelő is. Sertésvesével gazdagítható a disznósajt is. Mint a belsőségek általában, a sertésvese is rendkívül romlékony, kizárólag friss vesét szabad vásárolni és minél előbb fel is kell használni. A vese előkészítése kissé körülményes feladat. A vesét lapjára kettévágva tudjuk eltávolítani a belső hártyát, illetve az eres részeket, ügyelve rá, hogy mindezektől alaposan megtisztítsuk. A sertésvesének jellegzetes, erős illata van, ez némiképpen csökkenthető, ha citromos, illetve ecetes vízben áztatjuk, vagy leforrázzuk.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Sertésvese

fehérjetartalom

16.46 g

zsírtartalom

319002.37 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

80.06 g

gramm sertésvese?

Top ásványi anyagok

Foszfor

204 mg

Nátrium

121 mg

Magnézium

17 mg

Kalcium

9 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.44 g

C vitamin

13.3 mg

Niacin - B3 vitamin

8.207 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

3.13 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

16.46 g

Zsír

telített zsírsav

1.04 g

egyszeresen telített zsírsav

1.07 g

többszörösen telített zsírsav

0.26 g

koleszterin

319 g

ásványi anyagok

Kalcium

9 mg

Vas

4.89 mg

Magnézium

17 mg

Foszfor

204 mg

Nátrium

121 mg

Cink

2.75 mg

Réz

0.622 mg

Mangán

0.123 mg

Szelén

190 µg

szénhidrát

víz

80.06 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.34 mg

Riboflavin - B2 vitamin

1.697 mg

Niacin - B3 vitamin

8.207 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

3.13 mg

Folát

42 µg

Retinol

59 µg

B12 vitamin

8.49 µg

A vitamin

59 µg

C vitamin

13.3 mg

B6 vitamin

0.44 g

10 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...