r
Nosalty Logó

Veseragu tavasziasan

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Veseragu tavasziasan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 227 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 907 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 61 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    479 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    966.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    286 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    752 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    860 micro
Összesen 227 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1914 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3867.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    1142 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1419 mg
  • Nátrium
    782 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1119.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    620 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    51 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    296 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    494 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    455 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    354 micro
  • α-karotin
    337 micro
  • β-karotin
    3009 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    3440 micro
Összesen 907 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    518 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 61 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vesét előfőzzük a forrástól számítva 10 percig sós vízben. Hideg víz alá tesszük, és a félig főtt vesét kettévágva eltávolítjuk a belsejéből a puha részeket. A többit vékonyra karikázzuk, és félretesszük.
  2. Serpenyőbe hagymát felaprítjuk, amikor üveges, hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, és tovább sütjük, amíg lecsószerű nem lesz.
  3. Akkor egy másik edénybe kiszedjük, hogy a leve maradjon, arra dobjuk rá a felszeletelt vesét. Fűszerezzük.
  4. Előbb fedő alatt főzzük kb. 20 percig (kóstoljuk meg), és ha puha, levesszük a fedőt, zsírjára sütjük.
  5. Összekeverjük a félretett lecsós-hagymás raguval, még borsozzuk ha kell, és párolt rizzsel, savanyúval tálaljuk.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9161
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olcsó és laktató étel, bármilyen salátával is és krumplival finom ebéd, vacsora.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...