r
Nosalty Logó

Savanyú veseleves

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Muci
Savanyú veseleves
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A rántáshoz

504
Kalória
43.5g
Fehérje
10.5g
Szénhidrátok
31g
Zsír
754g
Víz
838.9g
Koleszterin
575.2mg
Rost
2.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

Összesen 504 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

Összesen 2023 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

Összesen 61 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.5 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    839 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2614 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    480 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    562 mg
  • Nátrium
    1400 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    754 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 504 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173.9 g

Zsír

  • Összesen
    123.9 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    3356 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10456 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    1918 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    2247 mg
  • Nátrium
    5599 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    3016.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    838 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    85 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    454 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    832 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 2023 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    89.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 61 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A tisztított vesét 2x1 cm-es darabkákra vágjuk.
  2. A megpucolt hagymát lereszeljük, a zsíron megdinszteljük.
  3. Rádobjuk a vesedarabkákat, beleszórjuk az őrölt borsot és a sót.
  4. A vízzel felengedjük, beledobjuk a babérleveleket, és ízesítjük a levesalappal, kb 25 percig főzzük.
  5. Elkészítjük a rántást : a zsíron a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, és 2 dl hideg vízzel felengedjük, beleöntjük a levesbe.
  6. Tejfölt keverünk bele, hozzáadjuk az ecetet, és összeforraljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 35 perc

A vese tisztítása kicsit macerás, és nem egy felemelő tevékenység. Célszerű nem közvetlenül a főzés előtt elvégezni a műveletet, hanem a beszerzést követően nekilátni, és a tisztított vesét felhasználásig a hűtőben tárolni. Én is így tettem. Legalább egy órát , de lehet, hogy másfél órát is igénybe vett. Az előkészítési időben ez nem szerepel. A vese tisztítása úgy a legegyszerűbb, ha körben levagdossuk róla a vesehúst, ügyelve, hogy véletlen se maradjon rajta a vese belsejében lévő vezetékekből, erekből, barlangokból egy szem sem. Ezt követően a vesehúst 1 órára hideg vízbe áztatjuk, leszűrjük, majd másik vízben felforraljuk, és ismét leszűrjük, amikor kihűlt mehet a mélyhűtőbe. Nagyobb áruházakban állítólag néha árulnak kicsomagolt, tisztított vesét is, nekem még nem volt szerencsém hozzá. Amíg anyukám főztjét ettük, többször került az asztalra nemcsak veseleves, hanem vesepörkölt is, amit  nagyon szerettünk. Amikor kértük, hogy egyik vagy másik legyen ebédre, soha sem hárította el azzal, hogy nehezére esne a vese feldolgozása. Én már kicsit nehezebben fogok hozzá.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!