Vérnarancsos fordított sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 8% Zsír
A vérnarancsos réteghez
-
95g vérnarancs32 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
5g vaj36 kcal
A piskótatésztához
-
32g finomliszt115 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
1g só0 kcal
-
10g vaj69 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
2 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
20g joghurt12 kcal
Összesen
386
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 8% Zsír
A vérnarancsos réteghez
-
1136g vérnarancs390 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
60g vaj430 kcal
A piskótatésztához
-
380g finomliszt1383 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
6g só0 kcal
-
115g vaj825 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
19 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
240g joghurt146 kcal
Összesen
4631
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 8% Zsír
A vérnarancsos réteghez
-
46.1g vérnarancs16 kcal
-
4.1g cukor16 kcal
-
2.4g vaj17 kcal
A piskótatésztához
-
15.4g finomliszt56 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
4.7g vaj33 kcal
-
8.1g cukor31 kcal
-
8.9g tojás11 kcal
-
0.2g vaníliás cukor1 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
9.7g joghurt6 kcal
Összesen
187
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 433.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 228 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.8 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 96 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 139 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 129 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 82 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 176 micro
Összesen
386
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 81.2 g
Zsír
-
Összesen 172.9 g
-
Telített zsírsav 100 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5198.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 201 mg
-
Kálcium 834 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 222 mg
-
Foszfor 1180 mg
-
Nátrium 2741 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 705 g
-
Cukor 395 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1151.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1663 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 442 mg
-
D vitamin: 164 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 461 micro
-
Kolin: 747 mg
-
Retinol - A vitamin: 1549 micro
-
α-karotin 91 micro
-
β-karotin 877 micro
-
β-crypt 979 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2112 micro
Összesen
4631
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 211.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 111 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.6 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
187
kcal
Hozzávalók
A vérnarancsos réteghez
A piskótatésztához
-
380 g finomliszt
-
1.5 teáskanál sütőpor
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
1 teáskanál só
-
115 g vaj
-
200 g cukor
-
4 db tojás
-
1 teáskanál vaníliás cukor
-
1 teáskanál narancshéj
-
240 ml joghurt
Elkészítés
A vérnarancsos réteghez
- A narancsokat pucoljuk meg egy éles kés segítségével. Vágjuk le a gyümölcsök alját és tetejét, hogy legyen „talpuk”. Így stabilan le tudjuk vágni a héjat a késsel. Fentről lefelé haladva távolítsuk el a héjat és a fehér, keserű réteg nagy részét. Figyeljünk oda, hogy ne vágjunk le sokat a gyümölcshúsból.
- Az így megpucolt narancsokat vágjuk vékony szeletekre (egy nagyon éles vagy egy recés kés segíthet), és távolítsuk el a középső fehér részt is.
- Kenjünk ki egy 30x40 cm-es tepsit bőségesen vajjal. Olvasszuk fel a 60 g vajat, és keverjük el a 100 g cukorral, majd a masszát oszlassuk el a kivajazott tepsiben. Erre a cukros rétegre fektessük a narancskarikákat, hogy lefedjék az edény nagy részét. Ne maradjon sok hely a gyümölcs között.
A piskótatésztához
- Melegítsük elő a sütőt 180℃-ra. Egy tálban keverjük össze a lisztet, sót, szódabikarbónát és a sütőport.
- A szobahőmérsékletű vajat kezdjük el habosítani a cukorral. Párszor álljunk meg, és egy spatulával szedjük le a tál oldalára kenődött masszát. Nagyjából 3-4 percig krémesítsük a vajat.
- Ezután egyenként adjuk hozzá a tojásokat, és dolgozzuk bele őket a vajas keverékbe, amíg homogén állagot nem kapunk. Csak ekkor törjük bele a következő tojást.
- Adjuk a masszához a vaníliás cukrot és a narancshéjat is. Ezek után felváltva keverjük hozzá a lisztes keveréket és a joghurtot. Kezdjük a liszttel, és azzal is fejezzük be.
- A kikevert piskótatésztát oszlassuk el a narancs tetején, és egy spatulával óvatosan egyengessük el, hogy ne csússzon szét alatta a gyümölcs.
- Tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük 35 percig. Mielőtt kivennénk, mindenképpen végezzünk tűpróbát, lehet, hogy egy kicsit több időre lesz szüksége.
- Hagyjuk 10 percig pihenni a süteményt, majd fordítsuk ki egy tálcára, tepsire vagy süteményrácsra. Hagyjuk teljesen kihűlni a rácson. Amikor kihűlt, vágjuk tetszőleges méretű kockákra. Tálalhatjuk fagylalttal, tejszínhabbal, de akár magában is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x40
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1021
- Feltöltés dátuma: 2022. március 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lakos Benedek
373 recept
Annak ellenére, hogy egy az egyben arra lett kitalálva az íze, hogy édességekben szerepeljen, viszonylag kevés süteményben használjuk a narancsot. Nos, én kész vagyok ezen változtatni, és remélem mindenki más is. Szóval, íme, egy látványosan egyszerű fordított csoda, amivel bárkit könnyedén lenyűgözhetünk.