r
Nosalty Logó

Vérnarancsos fordított sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Vérnarancsos fordított sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A vérnarancsos réteghez

A piskótatésztához

Összesen 386 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A vérnarancsos réteghez

A piskótatésztához

Összesen 4631 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A vérnarancsos réteghez

A piskótatésztához

Összesen 187 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    96 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 386 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    81.2 g

Zsír

  • Összesen
    172.9 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5198.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    834 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    1180 mg
  • Nátrium
    2741 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    705 g
  • Cukor
    395 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1151.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1663 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    442 mg
  • D vitamin:
    164 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    461 micro
  • Kolin:
    747 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1549 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    877 micro
  • β-crypt
    979 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2112 micro
Összesen 4631 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

A vérnarancsos réteghez

A piskótatésztához

Elkészítés

A vérnarancsos réteghez

  1. A narancsokat pucoljuk meg egy éles kés segítségével. Vágjuk le a gyümölcsök alját és tetejét, hogy legyen „talpuk”. Így stabilan le tudjuk vágni a héjat a késsel. Fentről lefelé haladva távolítsuk el a héjat és a fehér, keserű réteg nagy részét. Figyeljünk oda, hogy ne vágjunk le sokat a gyümölcshúsból.
  2. Az így megpucolt narancsokat vágjuk vékony szeletekre (egy nagyon éles vagy egy recés kés segíthet), és távolítsuk el a középső fehér részt is.
  3. Kenjünk ki egy 30x40 cm-es tepsit bőségesen vajjal. Olvasszuk fel a 60 g vajat, és keverjük el a 100 g cukorral, majd a masszát oszlassuk el a kivajazott tepsiben. Erre a cukros rétegre fektessük a narancskarikákat, hogy lefedjék az edény nagy részét. Ne maradjon sok hely a gyümölcs között.

A piskótatésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt 180℃-ra. Egy tálban keverjük össze a lisztet, sót, szódabikarbónát és a sütőport.
  2. A szobahőmérsékletű vajat kezdjük el habosítani a cukorral. Párszor álljunk meg, és egy spatulával szedjük le a tál oldalára kenődött masszát. Nagyjából 3-4 percig krémesítsük a vajat.
  3. Ezután egyenként adjuk hozzá a tojásokat, és dolgozzuk bele őket a vajas keverékbe, amíg homogén állagot nem kapunk. Csak ekkor törjük bele a következő tojást.
  4. Adjuk a masszához a vaníliás cukrot és a narancshéjat is. Ezek után felváltva keverjük hozzá a lisztes keveréket és a joghurtot. Kezdjük a liszttel, és azzal is fejezzük be.
  5. A kikevert piskótatésztát oszlassuk el a narancs tetején, és egy spatulával óvatosan egyengessük el, hogy ne csússzon szét alatta a gyümölcs.
  6. Tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük 35 percig. Mielőtt kivennénk, mindenképpen végezzünk tűpróbát, lehet, hogy egy kicsit több időre lesz szüksége.
  7. Hagyjuk 10 percig pihenni a süteményt, majd fordítsuk ki egy tálcára, tepsire vagy süteményrácsra. Hagyjuk teljesen kihűlni a rácson. Amikor kihűlt, vágjuk tetszőleges méretű kockákra. Tálalhatjuk fagylalttal, tejszínhabbal, de akár magában is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1021
  • Feltöltés dátuma: 2022. március 08.

Receptkategóriák

Vérnarancsos fordított sütemény
Lakos Benedek 373 recept

Annak ellenére, hogy egy az egyben arra lett kitalálva az íze, hogy édességekben szerepeljen, viszonylag kevés süteményben használjuk a narancsot. Nos, én kész vagyok ezen változtatni, és remélem mindenki más is. Szóval, íme, egy látványosan egyszerű fordított csoda, amivel bárkit könnyedén lenyűgözhetünk.

Hozzávalók

A vérnarancsos réteghez

A piskótatésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...