Vendégváró szelet Katharosz konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 19% Zsír
Barna tészta
-
50g finomliszt182 kcal
-
75 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
2g szalalkáli0 kcal
-
4 kcal
-
17g tej9 kcal
-
0g só0 kcal
Piskóta
-
55g tojás69 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
Krém
-
67g tej37 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
42g porcukor161 kcal
-
42g margarin299 kcal
-
28g citrom4 kcal
Összesen
1005
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 19% Zsír
Barna tészta
-
300g finomliszt1092 kcal
-
50g mangalica zsír451 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
12g szalalkáli0 kcal
-
23 kcal
-
100g tej56 kcal
-
0g só0 kcal
Piskóta
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
Krém
-
400g tej224 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
170g citrom26 kcal
Összesen
6032
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 19% Zsír
Barna tészta
-
14g finomliszt51 kcal
-
2.3g mangalica zsír21 kcal
-
2.3g porcukor9 kcal
-
0.9g tojássárgája3 kcal
-
0.6g szalalkáli0 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
4.7g tej3 kcal
-
0g só0 kcal
Piskóta
-
15.4g tojás19 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
-
2.8g finomliszt10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
Krém
-
18.7g tej10 kcal
-
3.5g finomliszt13 kcal
-
11.7g porcukor45 kcal
-
11.7g margarin84 kcal
-
7.9g citrom1 kcal
Összesen
281
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 17.2 g
Zsír
-
Összesen 50.1 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 224 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 795.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 219 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 303 mg
-
Nátrium 194 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 122 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 67.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 432 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 187 mg
-
Retinol - A vitamin: 410 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 258 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 295 micro
Összesen
1005
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 102.9 g
Zsír
-
Összesen 300.6 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 134 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 75 g
-
Koleszterin 1345 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4774.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 252 mg
-
Kálcium 1313 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 198 mg
-
Foszfor 1818 mg
-
Nátrium 1167 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 732.1 g
-
Cukor 384 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 405.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2589 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 333 micro
-
K vitamin: 235 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 294 micro
-
Kolin: 1124 mg
-
Retinol - A vitamin: 2459 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 1545 micro
-
β-crypt 51 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1772 micro
Összesen
6032
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 222.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.2 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 18.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 72 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
281
kcal
Hozzávalók
Barna tészta
-
30 dkg finomliszt
-
5 dkg mangalica zsír
-
5 dkg porcukor
-
1 db tojássárgája
-
12 g szalalkáli
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 dl tej
-
1 csipet só
Piskóta
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
6 dkg finomliszt
-
1 csipet só
-
6 g sütőpor
Krém
-
4 dl tej
-
5 evőkanál finomliszt
-
25 dkg porcukor
-
25 dkg margarin
-
1 db citrom
Elkészítés
Barna tészta
- A barna tészta hozzávalóit kettéosztjuk, enyhén lisztezett felületen kb. 32x32 centis lappá nyújtjuk, majd egy sütőpapíros tepsi hátoldalára tesszük, egy késsel néhány helyen megszurkáljuk. Két lapot sütünk belőle.
- Sütés 180 fokra előmelegített sütőben, pár perc alatt megsül, vigyázzunk, nehogy kiszáradjon!
- Piskóta: a tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, közben adagonként a cukrot is hozzáadjuk.
- Ezután a tojások sárgáját egyesével hozzáadjuk, de már csak óvatosan fakanállal dolgozunk, végül adagonként a sütőporral elkevert lisztet is beleforgatjuk.
- Egy 32x32 centis tepsit sütőpapírral kibélelünk, belesimítjuk a masszát.
- Sütés 180 fokon kb. 20-25 perc alatt tűpróba, a sütés alatt a sütő ajtaját ne nyitogassuk, mert összeesik a piskótánk.
- Krém: a tejet simára keverjük a liszttel, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük, és hűlni hagyjuk.
- Közben a puha margarint habosra keverjük a porcukorral és a citromhéjjal, majd adagonként beledolgozzuk a kihűlt, tejes pépet, végül hozzáadjuk a citrom levét, és jól kikeverjük.
- Összeállítás: a három lapot egyforma méretűre vágjuk. Egy tepsibe vagy tálcára teszünk egy barna tésztát, rákenjük a krém felét, befedjük a piskótával, majd rásimítjuk a maradék krémet, végül rátesszük a másik barna lapot, és kicsit lenyomkodjuk a tetejét.
- Ezután letakarjuk, és másnapig hidegre tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak és összeérjenek.
- Porcukorral meghintve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 32x32
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 126
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 15257
- Feltöltés dátuma: 2013. október 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Katharosz
499 recept
Nagyon kiadós, finom sütemény, és tényleg lehet akár vendégváró is.