r
Nosalty Logó

Vendégváró szelet Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Vendégváró szelet Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Barna tészta

Piskóta

Krém

Összesen 1005 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Barna tészta

Piskóta

Krém

Összesen 6032 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Barna tészta

Piskóta

Krém

Összesen 281 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    795.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    295 micro
Összesen 1005 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    102.9 g

Zsír

  • Összesen
    300.6 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    1345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4774.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    1313 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    1818 mg
  • Nátrium
    1167 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    732.1 g
  • Cukor
    384 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    405.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2589 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    333 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    1124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2459 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1545 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1772 micro
Összesen 6032 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 281 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Barna tészta

  1. A barna tészta hozzávalóit kettéosztjuk, enyhén lisztezett felületen kb. 32x32 centis lappá nyújtjuk, majd egy sütőpapíros tepsi hátoldalára tesszük, egy késsel néhány helyen megszurkáljuk. Két lapot sütünk belőle.
  2. Sütés 180 fokra előmelegített sütőben, pár perc alatt megsül, vigyázzunk, nehogy kiszáradjon!
  3. Piskóta: a tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, közben adagonként a cukrot is hozzáadjuk.
  4. Ezután a tojások sárgáját egyesével hozzáadjuk, de már csak óvatosan fakanállal dolgozunk, végül adagonként a sütőporral elkevert lisztet is beleforgatjuk.
  5. Egy 32x32 centis tepsit sütőpapírral kibélelünk, belesimítjuk a masszát.
  6. Sütés 180 fokon kb. 20-25 perc alatt tűpróba, a sütés alatt a sütő ajtaját ne nyitogassuk, mert összeesik a piskótánk.
  7. Krém: a tejet simára keverjük a liszttel, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük, és hűlni hagyjuk.
  8. Közben a puha margarint habosra keverjük a porcukorral és a citromhéjjal, majd adagonként beledolgozzuk a kihűlt, tejes pépet, végül hozzáadjuk a citrom levét, és jól kikeverjük.
  9. Összeállítás: a három lapot egyforma méretűre vágjuk. Egy tepsibe vagy tálcára teszünk egy barna tésztát, rákenjük a krém felét, befedjük a piskótával, majd rásimítjuk a maradék krémet, végül rátesszük a másik barna lapot, és kicsit lenyomkodjuk a tetejét.
  10. Ezután letakarjuk, és másnapig hidegre tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak és összeérjenek.
  11. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x32
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15211
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vendégváró szelet Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Nagyon kiadós, finom sütemény, és tényleg lehet akár vendégváró is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...