r
Nosalty Logó

Velencei fánk - Fritole

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Velencei fánk - Fritole
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 940 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 3761 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 427 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    66.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 940 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    265.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    201 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1019.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    314.1 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    121 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 3761 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 427 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az átszitált liszthez adjuk a sót, majd belekeverjük a cukrot, a tojást és a kandírozott narancsdarabkákat.
  2. Az élesztőt a tej felében feloldjuk, a lisztes masszához öntjük és összedolgozzuk. Fokozatosan adagoljuk hozzá a maradék tejet, jól elkeverjük. Meleg helyen 1 órát kelesztjük.
  3. A sütéshez felmelegítjük az olajat, kanál segítségével adagoljuk az olajba a tésztát. A fánkok mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd szűrőlapáttal kiszedjük az olajból, és konyhai papírtörlőn jól lecsepegtetjük.
  4. Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10987
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ünnepek közeledtével próbálok karácsonyi hangulatú finomságokkal kedveskedni a családnak. Pont egy finom, kandírozott gyümölcsökkel gazdagított kalácsot néztem ki, mikor a fiúk előálltak az ötlettel, hogy süssünk fánkot! Egy darabig nem hagytam magam, de mint tudjuk a gyerkőcök kérésének könnyen beadjuk a derekunkat. Nem is volt nehéz kompromisszumot kötni: nagyobbik fiam javaslatára mazsola helyett (amit egyébként sem nagyon szeretnek sütiben) kandírozott narancshéj került a fánk tésztájába. Isteni illat lengte be a konyhát, különlegesen finom fánk lett belőle! Recept forrása: Stahl magazin Recept&Rejtvény  2012/2

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...