r
Nosalty Logó

Velencei aprópecsenye

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
aragorn
Velencei aprópecsenye
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

húshoz

rizibizihez

krumplihoz

tálaláshoz

  • 25 dkg trappista sajt (bármilyen megfelel a célnak, én trappistát szoktam használni)
1702
Kalória
73.5g
Fehérje
125g
Szénhidrátok
99.7g
Zsír
707.3g
Víz
265.1g
Koleszterin
12.7g
Rost
10.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

húshoz

rizibizihez

krumplihoz

tálaláshoz

Összesen 1702 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

húshoz

rizibizihez

krumplihoz

tálaláshoz

Összesen 6810 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

húshoz

rizibizihez

krumplihoz

tálaláshoz

Összesen 150 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.5 g

Zsír

  • Összesen
    99.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2299.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    518 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    985 mg
  • Nátrium
    524 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    707.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    355 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    477 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2492 micro
Összesen 1702 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    293.9 g

Zsír

  • Összesen
    398.6 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    168 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    1061 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9198.4 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    364 mg
  • Kálcium
    2073 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    629 mg
  • Foszfor
    3941 mg
  • Nátrium
    2097 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    500.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

Víz

  • Összesen
    2829.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1096 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    297 mg
  • D vitamin:
    753 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1419 micro
  • Kolin:
    847 mg
  • Retinol - A vitamin:
    937 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    1909 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9969 micro
Összesen 6810 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 150 kcal

Elkészítés

húshoz

  1. A hagymát feldaraboljuk, és kevés olajon, közepes lángon megdinszteljük.
  2. A feldarabolt húst rátesszük a hagymára, hozzákeverjük az összenyomott fokhagymákat, majd megsózzuk, így kiengedi a saját levét, és abban fog puhulni. A húst addig kevergetjük, amíg kifehéredik, majd felöntjük egy kis vízzel, és fűszerezzük (egy kis csípős paprikát is lehet beletenni, ha valaki bírja). Hogy kellőképpen megpuhuljon, nagyjából egy óráig főzzük fedél alatt.
  3. Eközben feltesszük főni a rizst (én bele szoktam tenni a vízbe egy-két vöröshagymát is, ami együtt fő a rizzsel, és nagyon jól kiegészíti annak ízét, mire megpuhul). Ha elkészült, egy kis vajjal össze lehet keverni, hogy ne legyen száraz. A rizshez hozzákeverjük a zöldborsót, hogy rizibizit kapjunk.
  4. A krumplit felvágjuk vékony hasábokra, és forró olajban kisütjük.
  5. Lereszeljük a sajtot.
  6. Tálalásnál a tányér közepére szedjük a rizibizit, arra tesszük a húst, majd pedig a tányér szélére körbe a sült krumplit. Ezt szórjuk be reszelt sajttal, ami így szépen ráolvad.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

Ezzel a recepttel Velencén ismerkedtem meg gyerekkoromban, és hamar családi kedvencé vált a brassói aprópecsenye felturbózott változata. Könnyű elkészíteni, szépen lehet tálalni, és nagyon finom. Ajánlom mindenkinek, aki kevés extra befektetéssel valami különlegeset szeretne készíteni :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Édes gofri

Nyáron a strandokon nem csak a lángos az abszolút sztár, hanem a gofri is! Hatalmas tejszínhabbal és csokiöntettel a tetején, de most csak az alap gofri receptjét mutatjuk meg Nektek, amit ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!