Velencei aprópecsenye
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
aragorn
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
húshoz
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
250g sertéslapocka590 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g víz0 kcal
rizibizihez
-
100g rizs358 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
200g víz0 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
krumplihoz
-
175g burgonya101 kcal
-
85g napraforgó olaj188 kcal
tálaláshoz
-
63g trappista sajt220 kcal
Összesen
1702
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
húshoz
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
1000g sertéslapocka2360 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g víz0 kcal
rizibizihez
-
400g rizs1432 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
800g víz0 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
400g zöldborsó324 kcal
krumplihoz
-
700g burgonya404 kcal
-
340g napraforgó olaj751 kcal
tálaláshoz
-
250g trappista sajt880 kcal
Összesen
6810
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
húshoz
-
3.8g vöröshagyma1 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
22.2g sertéslapocka52 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.4g víz0 kcal
rizibizihez
-
8.9g rizs32 kcal
-
4g vöröshagyma1 kcal
-
17.7g víz0 kcal
-
0.4g vaj3 kcal
-
8.9g zöldborsó7 kcal
krumplihoz
-
15.5g burgonya9 kcal
-
7.5g napraforgó olaj17 kcal
tálaláshoz
-
5.5g trappista sajt20 kcal
Összesen
150
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.5 g
Zsír
-
Összesen 99.7 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 265 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2299.6 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 518 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 157 mg
-
Foszfor 985 mg
-
Nátrium 524 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 125 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 707.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 274 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 188 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 355 micro
-
Kolin: 212 mg
-
Retinol - A vitamin: 234 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 477 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2492 micro
Összesen
1702
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 293.9 g
Zsír
-
Összesen 398.6 g
-
Telített zsírsav 132 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 168 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 70 g
-
Koleszterin 1061 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9198.4 g
-
Cink 45 mg
-
Szelén 364 mg
-
Kálcium 2073 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 629 mg
-
Foszfor 3941 mg
-
Nátrium 2097 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 500.1 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 51 mg
VÍZ
-
Összesen 2829.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1096 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 56 mg
-
C vitamin: 297 mg
-
D vitamin: 753 micro
-
K vitamin: 125 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 12 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 69 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1419 micro
-
Kolin: 847 mg
-
Retinol - A vitamin: 937 micro
-
α-karotin 84 micro
-
β-karotin 1909 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9969 micro
Összesen
6810
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 203.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 221 micro
Összesen
150
kcal
Hozzávalók
húshoz
-
1 nagy db vöröshagyma
-
1 kg sertéslapocka
-
só ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
3 gerezd fokhagyma
-
bors ízlés szerint
-
2 dl víz
rizibizihez
-
40 dkg rizs
-
2 közepes db vöröshagyma
-
8 dl víz
-
2 dkg vaj
-
40 dkg zöldborsó
krumplihoz
-
70 dkg burgonya
tálaláshoz
Elkészítés
húshoz
- A hagymát feldaraboljuk, és kevés olajon, közepes lángon megdinszteljük.
- A feldarabolt húst rátesszük a hagymára, hozzákeverjük az összenyomott fokhagymákat, majd megsózzuk, így kiengedi a saját levét, és abban fog puhulni. A húst addig kevergetjük, amíg kifehéredik, majd felöntjük egy kis vízzel, és fűszerezzük (egy kis csípős paprikát is lehet beletenni, ha valaki bírja). Hogy kellőképpen megpuhuljon, nagyjából egy óráig főzzük fedél alatt.
- Eközben feltesszük főni a rizst (én bele szoktam tenni a vízbe egy-két vöröshagymát is, ami együtt fő a rizzsel, és nagyon jól kiegészíti annak ízét, mire megpuhul). Ha elkészült, egy kis vajjal össze lehet keverni, hogy ne legyen száraz. A rizshez hozzákeverjük a zöldborsót, hogy rizibizit kapjunk.
- A krumplit felvágjuk vékony hasábokra, és forró olajban kisütjük.
- Lereszeljük a sajtot.
- Tálalásnál a tányér közepére szedjük a rizibizit, arra tesszük a húst, majd pedig a tányér szélére körbe a sült krumplit. Ezt szórjuk be reszelt sajttal, ami így szépen ráolvad.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 11439
- Feltöltés dátuma: 2016. január 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
aragorn
2 recept
Ezzel a recepttel Velencén ismerkedtem meg gyerekkoromban, és hamar családi kedvencé vált a brassói aprópecsenye felturbózott változata. Könnyű elkészíteni, szépen lehet tálalni, és nagyon finom. Ajánlom mindenkinek, aki kevés extra befektetéssel valami különlegeset szeretne készíteni :)