r
Nosalty Logó

Vékony tésztás pizza tönkölylisztből

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
edan
Vékony tésztás pizza tönkölylisztből
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A tetejéhez

1481
Kalória
73.5g
Fehérje
135.9g
Szénhidrátok
75.4g
Zsír
291.9g
Víz
184.5g
Koleszterin
19.9g
Rost
17.4g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tetejéhez

Összesen 1481 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tetejéhez

Összesen 2963 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tetejéhez

Összesen 238 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    73.5 g

Zsír

  • Összesen
    75.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5902.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    1070 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    1332 mg
  • Nátrium
    3122 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    291.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    488 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    2862 micro
  • Lut-zea
    906 micro
Összesen 1481 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    146.9 g

Zsír

  • Összesen
    150.8 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11805.3 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    2140 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    597 mg
  • Foszfor
    2664 mg
  • Nátrium
    6245 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    271.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    583.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    976 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    939 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    5725 micro
  • Lut-zea
    1812 micro
Összesen 2963 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    939.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    497 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    456 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 238 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
  2. A vízbe tegyük bele a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, és lefedve hagyjuk felfutni. (Meleg helyen 5 perc.)
  3. A liszteket keverjük el a sóval.
  4. Ha kenyérsütőgéppel dagasztatjuk be, akkor az élesztős vizet öntsük a keverőedénybe, erre szórjuk rá a lisztet, majd indítsuk el a dagasztóprogramot, ha lejárt, hagyjuk a gépben kelni a tésztát 30 percig.
  5. Ha kézzel dagasztjuk, akkor a liszt közepébe készítsünk mélyedést, öntsük ide az élesztős vizet, és dagasszuk egyneművé a tésztát, fedjük le, és meleg helyen hagyjuk kelni 30 percig.
  6. A megkelt tésztát óvatosan borítsuk egy nyújtódeszkára, vágjuk ketté, és nyújtsuk kb. 3 mm vékonyra. Helyezzük sütőpapírra, és 3-4 perc alatt - amíg a teteje meg nem keményedik kicsit -, süssük elő a tésztakorongokat.
  7. Az elősütött pizza tetejét vékonyan kenjük meg paradicsomszósszal (aki szereti oregánóval is megszórhatja), osszuk el rajtuk a tetszés szerint összeválogatott feltéteket, majd szórjuk meg sajttal. További 10-12 percre toljuk vissza a sütőbe a pizzát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28x28

Nincs mit tenni, ha a gyerek kedvenc mesefilmjében pizzát esznek hőseink... Pizzát kell sütni vacsira.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!