Vékony tésztás pizza Melissza konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
A pizzatésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
13g élesztő13 kcal
-
50g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
35 kcal
A feltéthez ízlés szerint
-
50g párizsi137 kcal
-
50g csemegekukorica43 kcal
-
25 kcal
-
38g pizzaszósz20 kcal
-
50g sajt176 kcal
Összesen
1318
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
A pizzatésztához
-
400g finomliszt1456 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
71 kcal
A feltéthez ízlés szerint
-
100g párizsi273 kcal
-
100g csemegekukorica86 kcal
-
49 kcal
-
75g pizzaszósz41 kcal
-
100g sajt352 kcal
Összesen
2637
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
A pizzatésztához
-
34.2g finomliszt124 kcal
-
2.7g napraforgó olaj24 kcal
-
2.1g élesztő2 kcal
-
8.5g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
A feltéthez ízlés szerint
-
8.5g párizsi23 kcal
-
8.5g csemegekukorica7 kcal
-
4 kcal
-
6.4g pizzaszósz3 kcal
-
8.5g sajt30 kcal
Összesen
223
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 42.5 g
Zsír
-
Összesen 50.2 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1967.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 387 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 526 mg
-
Nátrium 869 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 174 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 262.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 310 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 128 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 227 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 1569 micro
-
β-crypt 520 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 406 micro
Összesen
1318
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 85 g
Zsír
-
Összesen 100.4 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3934.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 153 mg
-
Kálcium 773 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 198 mg
-
Foszfor 1052 mg
-
Nátrium 1737 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 347.9 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 525.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 620 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 256 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 455 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 313 micro
-
α-karotin 54 micro
-
β-karotin 3139 micro
-
β-crypt 1039 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 812 micro
Összesen
2637
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 336.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 148 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 44.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 268 micro
-
β-crypt 89 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
223
kcal
Hozzávalók
A pizzatésztához
-
40 dkg finomliszt
-
4 ek napraforgó olaj
-
2.5 dkg élesztő
-
1 dl víz
-
só ízlés szerint
A feltéthez ízlés szerint
-
10 dkg párizsi
-
10 dkg csemegekukorica
-
1 közepes db piros kaliforniai paprika
-
5 ek pizzaszósz
Elkészítés
A pizzatésztához
- Az élesztőt morzsoljukbele a langyos vízbe egy csipetnyi cukorral és liszttel, és hagyjukfelfutni. Ezután keverjükössze a liszttel, majd a masszát gyúrjukössze az olajjal, és sózzukmeg egy kicsit.
- Pihentessükfél órát szobahőmérsékleten a tálat letakarva, majd borítsukki egy lisztezett deszkára. Kézzel vegyünkle belőle egy öklömnyi darabot, és formázzukkör alakúra.
- Tegyükkiolajozott tepsire, és kenjükmeg pizzakrémmel. Ezután felrakjuka szeletelt párizsit, a kukoricát, felszeletelt paprikát,és az egészre bőven sajtot reszelünk.
- Előmelegített sütőben megsütjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 108
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9475
- Feltöltés dátuma: 2013. március 26.
Ajánló
Bármit rárakhatunk, én például most abból gazdálkodtam, ami itthon volt (mert nem terveztem előre a pizzasütést). A párizsit egyébként érdemes kicsit megpirítani egy kis olajban palacsintavasban, míg kel a tészta, mert a sajt és a kukorica alatt nem igazán tud megpirulni a sütőben. A férjem párizsival még jobban szereti a pizzát, mint szalámival. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Nagyon szeretjük a pizzát, először valamikor decemberben próbálkoztam az elkészítésével, azóta bárhol pizzát eszünk, a férjem mindig az én házi pizzámra vágyik, és már kérdezi is, hogy mikor sütök neki. :) Még nem próbáltam más feltéttel, mert ezzel nagyon szerettük, de legközelebb már kipróbálok valami újat, de a tészta mindenképp marad, imádni valóan vékony! :)