r
Nosalty Logó

Vékony tésztás pizza Melissza konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vékony tésztás pizza Melissza konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A pizzatésztához

A feltéthez ízlés szerint

Összesen 1318 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A pizzatésztához

A feltéthez ízlés szerint

Összesen 2637 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A pizzatésztához

A feltéthez ízlés szerint

Összesen 223 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42.5 g

Zsír

  • Összesen
    50.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1967.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    387 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    526 mg
  • Nátrium
    869 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    1569 micro
  • β-crypt
    520 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    406 micro
Összesen 1318 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    85 g

Zsír

  • Összesen
    100.4 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3934.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    773 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    1052 mg
  • Nátrium
    1737 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    347.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    525.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    620 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    256 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    455 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    3139 micro
  • β-crypt
    1039 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    812 micro
Összesen 2637 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    89 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

A pizzatésztához

A feltéthez ízlés szerint

Elkészítés

A pizzatésztához

  1. Az élesztőt morzsoljukbele a langyos vízbe egy csipetnyi cukorral és liszttel, és hagyjukfelfutni. Ezután keverjükössze a liszttel, majd a masszát gyúrjukössze az olajjal, és sózzukmeg egy kicsit.
  2. Pihentessükfél órát szobahőmérsékleten a tálat letakarva, majd borítsukki egy lisztezett deszkára. Kézzel vegyünkle belőle egy öklömnyi darabot, és formázzukkör alakúra.
  3. Tegyükkiolajozott tepsire, és kenjükmeg pizzakrémmel. Ezután felrakjuka szeletelt párizsit, a kukoricát, felszeletelt paprikát,és az egészre bőven sajtot reszelünk.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9475
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 26.

Ajánló

Bármit rárakhatunk, én például most abból gazdálkodtam, ami itthon volt (mert nem terveztem előre a pizzasütést). A párizsit egyébként érdemes kicsit megpirítani egy kis olajban palacsintavasban, míg kel a tészta, mert a sajt és a kukorica alatt nem igazán tud megpirulni a sütőben. A férjem párizsival még jobban szereti a pizzát, mint szalámival. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a pizzát, először valamikor decemberben próbálkoztam az elkészítésével, azóta bárhol pizzát eszünk, a férjem mindig az én házi pizzámra vágyik, és már kérdezi is, hogy mikor sütök neki. :) Még nem próbáltam más feltéttel, mert ezzel nagyon szerettük, de legközelebb már kipróbálok valami újat, de a tészta mindenképp marad, imádni valóan vékony! :)

Hozzávalók

A pizzatésztához

A feltéthez ízlés szerint

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...