r
Nosalty Logó

Vegyes savanyúság házilag

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Lakos Benedek
Vegyes savanyúság házilag
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A savanyúsághoz

Összesen 39 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A savanyúsághoz

Összesen 466 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A savanyúsághoz

Összesen 24 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1418.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    1316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    545 micro
  • β-karotin
    1515 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 39 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17017.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    525 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    15794 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.7 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1547.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1823 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    665 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    684 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    518 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6542 micro
  • β-karotin
    18177 micro
  • β-crypt
    866 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1390 micro
Összesen 466 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    832.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    772 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    320 micro
  • β-karotin
    889 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 24 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A savanyúsághoz

Elkészítés

A savanyúsághoz

  1. A káposztát megtisztítjuk, negyedeljük, majd késsel vékony szálakra vágjuk. Az uborkákat megmossuk, végeiket levágjuk, a paprikákat megmossuk, a répákat és a hagymát meghámozzuk.
  2. Az előkészített zöldségeket egy uborkagyalun közepes vastagságúra szeleteljük. Minden zöldséget egy nagy tálba vagy lavórba teszünk.
  3. A zöldségeket besózzuk, majd tiszta kézzel alaposan átmasszírozzuk 3-5 percig. Akkor jó, ha összeesett a zöldség és alaposan levet eresztett. A besózott zöldséget 30 percig állni hagyjuk.
  4. Hozzáadjuk a zöldségekhez az egész fűszereket és átkeverjük. A savanyúságot egy nagy, sterilizált üvegbe tesszük, figyelve arra, hogy alaposan lenyomkodjuk az egészet. Ha minden zöldség belekerült az üvegbe, az egészet felöntjük a savanyúság levével, hogy az nagyrészt ellepje a felszínt.
  5. A savanyúság tetejére teszünk pár egész káposztalevelet, majd egy nehezéket teszünk a levelekre, hogy az folyamatosan lent tartsa a felszín alatt a zöldségeket. Az üveget lezárjuk a kupakkal, egy tányérral vagy konyharuhával úgy, hogy a savanyúság tudjon lélegezni, de ne hatolhasson bele semmilyen por, bogár vagy egyéb szennyeződés.
  6. A savanyúságot 4-5 napig hagyjuk szobahőmérsékleten, közvetlen fénytől védett helyen érni. Mielőtt leszüretelnénk, kóstoljuk meg, és ha még nem elég savanykás az ízlésünknek, akkor hagyjuk tovább érni.
  7. Amennyiben a savanyúság elkészült, sterilizált csatos vagy fedeles üvegekbe szedjük és öntünk rá a léből is. Hűtőben 3-4 hétig eláll.
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 82
  • 7 napos nézettség: 1107
  • Össznézettség: 4761
  • Feltöltés dátuma: 2024. szeptember 03.

Receptkategóriák

Vegyes savanyúság házilag
Lakos Benedek 338 recept

Érdemes télre elrakni a nyár legjavát, például egy ilyen nagy üveg csalamádé formájában. A házi vegyes savanyúság házilag is elkészíthető, ráadásul egy borzasztóan egyszerű recept alapján, amit alább be is mutatunk. Savanyításra fel!

Hozzávalók

A savanyúsághoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek