r
Nosalty Logó

Vegyes savanyúság házilag

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Lakos Benedek
Vegyes savanyúság házilag
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A savanyúsághoz

Összesen 39 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A savanyúsághoz

Összesen 466 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A savanyúsághoz

Összesen 24 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1418.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    1316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    545 micro
  • β-karotin
    1515 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 39 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17017.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    525 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    15794 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.7 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1547.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1823 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    665 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    684 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    518 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6542 micro
  • β-karotin
    18177 micro
  • β-crypt
    866 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1390 micro
Összesen 466 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    832.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    772 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    320 micro
  • β-karotin
    889 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 24 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A savanyúsághoz

Elkészítés

A savanyúsághoz

  1. A káposztát megtisztítjuk, negyedeljük, majd késsel vékony szálakra vágjuk. Az uborkákat megmossuk, végeiket levágjuk, a paprikákat megmossuk, a répákat és a hagymát meghámozzuk.
  2. Az előkészített zöldségeket egy uborkagyalun közepes vastagságúra szeleteljük. Minden zöldséget egy nagy tálba vagy lavórba teszünk.
  3. A zöldségeket besózzuk, majd tiszta kézzel alaposan átmasszírozzuk 3-5 percig. Akkor jó, ha összeesett a zöldség és alaposan levet eresztett. A besózott zöldséget 30 percig állni hagyjuk.
  4. Hozzáadjuk a zöldségekhez az egész fűszereket és átkeverjük. A savanyúságot egy nagy, sterilizált üvegbe tesszük, figyelve arra, hogy alaposan lenyomkodjuk az egészet. Ha minden zöldség belekerült az üvegbe, az egészet felöntjük a savanyúság levével, hogy az nagyrészt ellepje a felszínt.
  5. A savanyúság tetejére teszünk pár egész káposztalevelet, majd egy nehezéket teszünk a levelekre, hogy az folyamatosan lent tartsa a felszín alatt a zöldségeket. Az üveget lezárjuk a kupakkal, egy tányérral vagy konyharuhával úgy, hogy a savanyúság tudjon lélegezni, de ne hatolhasson bele semmilyen por, bogár vagy egyéb szennyeződés.
  6. A savanyúságot 4-5 napig hagyjuk szobahőmérsékleten, közvetlen fénytől védett helyen érni. Mielőtt leszüretelnénk, kóstoljuk meg, és ha még nem elég savanykás az ízlésünknek, akkor hagyjuk tovább érni.
  7. Amennyiben a savanyúság elkészült, sterilizált csatos vagy fedeles üvegekbe szedjük és öntünk rá a léből is. Hűtőben 3-4 hétig eláll.
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 70
  • Össznézettség: 8202
  • Feltöltés dátuma: 2024. szeptember 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vegyes savanyúság házilag
Lakos Benedek 394 recept

Érdemes télre elrakni a nyár legjavát, például egy ilyen nagy üveg csalamádé formájában. A házi vegyes savanyúság házilag is elkészíthető, ráadásul egy borzasztóan egyszerű recept alapján, amit alább be is mutatunk. Savanyításra fel!

Hozzávalók

A savanyúsághoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...