r
Nosalty Logó

Vegetáriánus mediterrán pizza

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Évi néni
Vegetáriánus mediterrán pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 15% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 497 kcal
  • 15% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1980 kcal
  • 15% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 264 kcal
  • 15% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1517.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    829 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    468 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    2066 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 497 kcal
  • 15% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.5 g

Zsír

  • Összesen
    91.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6068.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    1102 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    1368 mg
  • Nátrium
    3317 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    709 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1873 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    8262 micro
  • Lut-zea
    561 micro
Összesen 1980 kcal
  • 15% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    813.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    445 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    1108 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 264 kcal

Elkészítés

  1. A tésztát enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kör alakúra (32 cm), kiolajozott pizzasütőlapra fektetjük.
  2. A pizza tetejét egy kanál olívaolajjal (aszalt paradicsomról) megkenjük, majd elterítünk rajta 3 kanálnyi tahini pasztát. Ennek tetejére tetszőlegesen elrendezzük a zöldségeket, megszórjuk a fűszerekkel és a reszelt sajttal.
  3. 250 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 8-10 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x32
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2831
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 15.

Ajánló

Pizzatészta ajánlatom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vegetáriánus mediterrán pizza
Évi néni 1830 recept

Mai gyors ebédünk. Reggel összedobtam a tésztát, betettem egy dobozba, és mikor hazamentem, csak a feltétet tettem rá, máris sülhetett.

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...