r
Nosalty Logó

Vegetáriánus kaliforniai töltött paprika a'la janettaylor

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
janettaylor
Vegetáriánus kaliforniai töltött paprika a'la janettaylor
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 516 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2055 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2032.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    1207 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    323 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    2380 micro
  • β-crypt
    469 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1112 micro
Összesen 516 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    93.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8128.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    487 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    825 mg
  • Foszfor
    1918 mg
  • Nátrium
    4828 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    377.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    84 mg

VÍZ

  • Összesen
    1138.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    877 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1290 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    814 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1411 micro
  • Kolin:
    278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    155 micro
  • β-karotin
    9520 micro
  • β-crypt
    1875 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4446 micro
Összesen 2055 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    406 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felforraljuk az alaplevet, és hozzáadjuk a jól megmosott bulgurt, addig főzzük, amíg el nem fő a leve.
  2. Eközben felrakjuk a felaprított vöröshagymát, amit egy kis chiliolajon megdinsztelünk. Megmossuk a paprikákat, majd levágjuk a tetejüket, és kicsumázzuk mindegyiket. Az egyiket felcsíkozzuk, és egy kis olívaolajon megpirítjuk. Én a pirosat választottam erre a célra, mert mutatósabb lesz a töltelékben. A maradék paprikákat sütögetjük egy kis olajon, a kalapjukat is és az egész paprikákat is átforgatjuk.
  3. Lecsöpögtetjük a konzerv babot, és egy tálba öntjük. Hozzáadjuk a megfőtt bulgurt, a hagymát, a csíkozott paprikákat, az aprított petrezselyemzöldet és ízlés szerint a fűszereket. Nagyon kevés olívaolajjal is meglocsoljuk, és finoman összekeverjük.
  4. Egy magas falú edénybe helyezzük a paprikákat, és szépen megtöltjük mindegyiket, majd megspricceljük olívaolajjal.
  5. 200°C-ra előmelegített sütőbe helyezzük kb. 20 percre, majd további 10 percre már a kalapokkal együtt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 8348
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 08.

Ajánló

Önmagában vagy köretként is fogyasztható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
janettaylor 107 recept

Ideális finomság vegetáriánusoknak, köszvényeseknek, de húsok mellé köretnek is. Színes és ízletes.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...