r
Nosalty Logó

Vegán vöröskáposzta fasírt

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Receptműves
Vegán vöröskáposzta fasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 695 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 2775 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 319 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    64.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    671 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20 micro
  • Lut-zea
    363 micro
Összesen 695 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    259.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    95 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1323.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    499 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    375.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    106 mg
  • C vitamin:
    230 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    172 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2684 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    80 micro
  • Lut-zea
    1452 micro
Összesen 2775 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 319 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a vöröskáposztát a felső leveleitől és torzsájától, majd aprítsuk nagyon apróra (aprítógéppel, vagy reszeljük le).
  2. Sózzuk meg a vöröskáposztát és keverjük össze, mindenhol érje a só (kb. 1 evőkanálnyi só kell), majd pihentessük 1 órát, hogy levet eresszen.
  3. Ha letelt a pihentetés, nyomkodjuk ki a káposztát és öntsük le a levét, reszeljük rá a fokhagymát, adjuk hozzá a fűszereket, valamint a lisztet és keverjük össze alaposan (akkor jó a massza, ha a tenyerünkben összeszorítunk egy adagot és összeáll).
  4. Evőkanálnyi adagból, enyhén nedves kézzel formázzunk gombócokat, és forgassuk meg a zsemlemorzsában.
  5. Serpenyőben tegyük fel melegedni az olajat (közepes lángon, ne hevüljön gyorsan és túl), 1,5-2 cm-ig érjen az edény falán nézve.
  6. Csipet zsemlemorzsával próbáljuk ki, hogy forró-e az olaj (ha a morzsa rögtön el kezd sercegve sülni, akkor megfelelő).
  7. Közepes lángon süssük aranybarnára a pogácsákat (figyelve arra, hogy az olajban sercegve süljön, vagyis ne hűljön ki az olaj - ha kissé lehűlt, várjuk egy kicsit amíg a következő adagot sütjük).
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 698
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 66314
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 07.

Ajánló

- a liszt fajtájától is függ, mennyire lesz formázható a massza, ha nem akar összeállni, bele lehet ütni egy tojást (pl. a teljes kiőrlésű tönköly, vagy rozs liszttel kellően ragacsos, nem kell bele tojás) - az egészségesebb elkészítésre tekintettel, szűken bánjunk az olajjal, amiben sütünk - egyszerre max. 4-5 db fasírtot süssünk, hogy ne hűtse le nagyon az olajat

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

Mindenféle zöldségfasírt (brokkoli, cukkini, gomba, sütőtök, stb.) nagy kedvenc nálunk. Ez a recept egy újdonság, vöröskáposztából most próbáltuk először... Nagyon bejött :-) Ja, és a színe..., tényleg ilyen mesés!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...