r
Nosalty Logó

Vegán almás pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
almás pite tányéron
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Pite tészta

Almás töltelék

1173
Kalória
10.2g
Fehérje
189.3g
Szénhidrátok
44g
Zsír
246.1g
Víz
-
Koleszterin
8g
Rost
108.6g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Pite tészta

Almás töltelék

Összesen 1173 kcal
  • 2% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Pite tészta

Almás töltelék

Összesen 4684 kcal
  • 2% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Pite tészta

Almás töltelék

Összesen 217 kcal
  • 2% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    920.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    618 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.3 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    246.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    416 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 1173 kcal
  • 2% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    176.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3681.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    416 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    2471 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    757.1 g
  • Cukor
    434 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    984.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1665 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1536 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1464 micro
  • β-crypt
    103 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 4684 kcal
  • 2% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 217 kcal

Elkészítés

Pite tészta

  1. A finomlisztet szitáljuk bele egy keverőtálba, majd adjuk hozzá a sót és a porcukrot. Miután összekavartuk adjuk hozzá a kis kockákra vágott növényi zsiradékot, (margarint vagy kókuszzsírt) és morzsoljuk szét a liszttel.
  2. Adjuk hozzá a hideg vizet, és kevés gyúrással dolgozzuk össze.
  3. Osszuk két felé a tésztát, tekerjük be fóliába, és pihentessük legalább 1 órát a hűtőben.
  4. A pihentetett tésztát nyújtsuk ki vékonyan, ezután helyezzük a tepsibe. Szúrkáljuk meg az alját villával, ezután mehet bele az almás töltelék.
  5. A tészta másik felét is nyújtsuk ki, amivel fedjük le a piténkent. A széleit nyomkodjuk össze, dekoráljuk, majd szúrkáljuk meg villával a közepét, végül kenjük le juharsziruppal.
  6. 165°C-ra előmelegített sütőbe tegyük kb. 60 percre.
  7. Az elkészült almás pitét hagyjuk pár órát hűlni mielőtt felvágnánk.

Almás töltelék

  1. Az almákat pucoljuk meg, és vágjuk fel apró kockákra. Tegyük egy serpenyőbe, adjuk hozzá a cukrot, a fűszereket, a juharszirupot, a citromhéjat, a citromlevet, és kezdjük el forralni. Időnként kavargassuk át.
  2. Amikor szépen összeesett az alma, akkor egy kevés vízzel kikevert keményítővel sűrítsük be, majd adjuk hozzá a növényi tejfölt is. Kavargatás közben főzzük még 1-2 percig.
  3. Az elkészült almás tölteléket húzzuk félre kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és omlós tésztát növényi alapanyagokból.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

10 magas vastartalmú gyümölcs és zöldség, amit neked is be...

Amikor szóba kerül a vasfogyasztás, a legtöbben a vörös húsokra asszociálnak, ami nem csoda, hiszen az állati eredetű élelmiszerek természetesen magas vastartalommal rendelkeznek. Ugyanakkor akadnak olyan gyümölcsök és zöldségek is, amelyekben bőven megtalálható ez a tápanyag – csak tudnunk kell, hol keressük!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!