r
Nosalty Logó

Vega korma hamis karfiol piláffal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Szikszai Anna
Vega korma hamis karfiol piláffal
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

623
Kalória
27.1g
Fehérje
88.4g
Szénhidrátok
20.6g
Zsír
380.4g
Víz
13.1g
Koleszterin
17.8g
Rost
18g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 623 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2497 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1022.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    380.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    495 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    646 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    5703 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 623 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.4 g

Zsír

  • Összesen
    82.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4089.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    827 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    518 mg
  • Foszfor
    1653 mg
  • Nátrium
    1017 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    353.8 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    71 mg

Víz

  • Összesen
    1521.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1980 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    308 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2583 micro
  • Kolin:
    673 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    22813 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 2497 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    766 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 82 kcal

Elkészítés

  1. A mandulapelyhet pirítsuk meg egy nagy serpenyőben, míg aranybarna nem lesz, majd tegyük félre. Hámozzuk meg az édesburgonyát, vágjuk őket 3-4 centis darabokra. Locsoljunk meg olajjal a serpenyőt, forrósítsuk fel újra és dobjuk bele az édesburgonya darabokat. Süssük egy öt percig, vagy amíg a darabok aranybarnák nem lesznek.
  2. Közben aprítsuk fel a hagymát, a fokhagymát, a gyömbért, a koriandert és a chilit. Adjuk hozzá a burgonyához a curry pasztával együtt és főzzük 5-10 percig, vagy amíg a hagyma meg nem puhul. Nyugodtan locsoljuk meg még olívaolajjal, ha szükségét érezzük.
  3. Adjuk hozzá a csicseriborsót a levével együtt, és öntsük fel a forrásban lévő vízzel. Forraljuk fel, majd lassú tűzön főzzük 30 percig.
  4. Ezalatt vágjuk le a karfiol leveleit, néhányat aprítsunk fel és adjuk a curryhez. Szedjük darabokra a karfiol fejét és tegyük a rózsákat egy késes betétű robotgépbe, majd addig aprítsuk őket kis, legfeljebb rizsszem nagyságú darabokra.
  5. Tálalás előtt tegyük át egy mikrózható edénybe, fedjük le folpackkal, és a legmagasabb fokozaton forrósítsuk 7 percen keresztül.
  6. Mikor a curry elkészült, adjuk hozzá a joghurtot, egy fél citrom levét és a feta sajtot. Keverjük jól el, majd tálaljuk a karfiollal együtt, szórjuk meg a pirított mandulával, a koriander levéllel és egy kis feta sajttal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 40 perc

Jamie Oliver Spórolj Jamievel című műsorában láttam ezt a remek receptet, és rögtön tudtam, hogy ki kell próbálnom. Nagyon jó alternatíva a házhozszállítós indiai helyett, ráadásul a köretnek köszönhetően alacsony a kalóriatartalma is. Biztos, hogy sokszor készítem majd. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!