Vega indiai lecsó
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
toroltfelhasznalo-403092
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
18 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
139 kcal
-
100g konzerv paradicsom16 kcal
-
63g quinoa230 kcal
-
49 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
83g tojás104 kcal
-
80g pita220 kcal
-
38g feta sajt99 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
891
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
71 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
556 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
250g quinoa920 kcal
-
196 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
320g pita880 kcal
-
150g feta sajt398 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
3566
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
-
6.1g vöröshagyma2 kcal
-
13.5g csicseriborsó (konzerv)19 kcal
-
13.5g konzerv paradicsom2 kcal
-
8.5g quinoa31 kcal
-
7 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
11.2g tojás14 kcal
-
10.8g pita30 kcal
-
5.1g feta sajt13 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
120
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 40.7 g
Zsír
-
Összesen 25.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 303 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2725.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 424 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 222 mg
-
Foszfor 796 mg
-
Nátrium 1227 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 127.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 481.8 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 483 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 257 mg
-
D vitamin: 66 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 331 micro
-
Kolin: 283 mg
-
Retinol - A vitamin: 163 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 3348 micro
-
β-crypt 931 micro
-
Likopin 2745 micro
-
Lut-zea 650 micro
Összesen
891
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 162.8 g
Zsír
-
Összesen 101.4 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 1214 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10902.2 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 150 mg
-
Kálcium 1697 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 890 mg
-
Foszfor 3185 mg
-
Nátrium 4909 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 511.3 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 76 mg
VÍZ
-
Összesen 1927.4 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1931 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 1026 mg
-
D vitamin: 262 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1323 micro
-
Kolin: 1132 mg
-
Retinol - A vitamin: 652 micro
-
α-karotin 151 micro
-
β-karotin 13394 micro
-
β-crypt 3725 micro
-
Likopin 10980 micro
-
Lut-zea 2600 micro
Összesen
3566
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 368.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 166 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 65.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 453 micro
-
β-crypt 126 micro
-
Likopin 371 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
120
kcal
Hozzávalók
-
1 ek napraforgó olaj
-
2 közepes db vöröshagyma
-
400 g csicseriborsó (konzerv)
-
250 g quinoa
-
4 közepes db piros kaliforniai paprika
-
himalája só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fokhagymapor ízlés szerint
-
füstölt pirospaprika ízlés szerint
-
2 teáskanál római kömény
-
6 db tojás
-
4 db pita
-
150 g feta sajt
-
petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
- A paprikával kezdjünk: egy kisebb tepsibe öntsünk kb. 1,5 dl vizet, és 180-200 fokon, alufólia alatt süssük meg annyira a paprikákat, hogy a héjukat később le tudjuk húzni. Az a jó ebben az ételben, hogy mindent egy edényben főzhetünk. Ja meg az, hogy a konyhaművészet doktorának sem kell lennünk hozzá, hiszen az egész receptben a legbonyolultabb folyamat a hagyma feldarabolása.
- Szóval, aprítsuk rusztikus darabokra a hagymát, és pirítsuk meg az olajon. Öntsük nyakon a paradicsomkonzervekkel, majd dobjunk még hozzá annyi kettévágott koktélparadicsomot, amennyit nem szégyellünk. Kicsit főzzük össze, adjuk hozzá a sót, a borsot, a római köményt. Ha szeretnénk, akkor egy kis fokhagymaport és füstölt paprikát is szórhatunk bele.
- Ezután öntsük hozzá az alaposan átöblített csicseriborsót és quinoát, és főzzük úgy 30 percig, vagy addig, amíg az utóbbi meg nem puhul. Amint megsültek a paprikák, húzzuk le a héjukat, és szaggassuk vagy vágjuk nagyobb darabokra/csíkokra. Dobjuk a többi hozzávaló mellé, és hagyjuk alacsony lángon úgy 15 percig főni. Utolsó lépésként egy fakanállal csináljunk kis gödröket a tojásoknak, üssük bele őket, majd fedő alatt még 3-5 percig főzzük.
- Tálaláskor morzsoljunk rá feta sajtot és petrezselymet. Annyiben ez utóbbiból nincs friss, a szárított is tökéletesen megteszi.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Receptkönyvben: 82
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 4850
- Feltöltés dátuma: 2021. március 11.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
vegetáriánus receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
toroltfelhasznalo-403092
4 recept
Ez egy pofonegyszerű vega kaja, amit mi neveztünk el indiai lecsónak a római kömény jellegzetes íze miatt. Nagyon egyszerűen el lehet készíteni, nem kell hozzá semmi ördöngőség.