"Vasalt csirkecombok"
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Mártika és Feri
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 20% Zsír
Összesen
759
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 20% Zsír
A húshoz
-
1000g csirke felsőcomb1879 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
A páchoz
Összesen
3034
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 20% Zsír
A húshoz
-
72.8g csirke felsőcomb137 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7.3g finomliszt27 kcal
A páchoz
Összesen
222
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.2 g
Zsír
-
Összesen 56.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 208 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 797.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 372 mg
-
Nátrium 274 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 169.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 75 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 176 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 555 micro
Összesen
759
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 152.9 g
Zsír
-
Összesen 227.5 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 121 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 833 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3189.4 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 195 mg
-
Kálcium 183 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 203 mg
-
Foszfor 1486 mg
-
Nátrium 1098 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 677.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 258 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 300 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 41 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 405 mg
-
Retinol - A vitamin: 196 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 704 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2219 micro
Összesen
3034
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 232.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 49.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 162 micro
Összesen
222
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
1 késhegynyi só
-
bors ízlés szerint
-
10 dkg finomliszt
A páchoz
-
1 dl olívaolaj
-
1 kk borsikafű
-
0.5 tk rozmaring
-
1 kk kakukkfű
-
0.5 tk bazsalikom
Elkészítés
A húshoz
- A felső csirkecombokat előző este bepácoljuk az alábbiak szerint: a csirkecombokat, sózzuk, borsozzuk, majd az újhagyma zöldjével és a fűszerekkel (borsikafű, rozmaring, kakukkfű, bazsalikom keverékkel) elkevert olívaolajba tesszük. (Aki szereti, tárkonyt vagy oreganót is tehet bele.)
- Sütés előtt a húsokat egy külön tányérra szedjük, a páctól lecsepegtetjük.
- Majd kevés lisztbe forgatjuk, és lesúlyozva kevés zsiradékon megsütjük őket. (Súlyként használhatunk egy kisebb edényt, amelyikbe vizet öntünk, vagy a család régi faszenes vasalóját is.)
- Rizzsel, joghurtos kevertsalátával tálaljuk.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 119
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 43931
- Feltöltés dátuma: 2009. március 18.
Ajánló
Mindenkinek ajánlom, aki szereti az egyszerűen elkészíthető, kellemesen fűszeres, zaftos csirkecombokat.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Mártika és Feri
107 recept
A Fakanál és a Mit főzzünk ma? receptversenyének nyerteseiként, a feleségemmel és Halász Istvánnal, a Kárpátia étterem séfjével készítettem először vasalt csirkét. Azóta is az egyik kedvencem.