Vargányás-kecskesajtos tagliatelle
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Baribon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
83g tagliatelle309 kcal
-
50g vargánya gomba11 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
83g habtejszín243 kcal
-
33g kecskesajt121 kcal
-
17g fehérbor14 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
13g pármai sonka29 kcal
Összesen
778
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
500g tagliatelle1855 kcal
-
300g vargánya gomba64 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
200g kecskesajt728 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
80g pármai sonka172 kcal
Összesen
4667
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
25.9g tagliatelle96 kcal
-
15.5g vargánya gomba3 kcal
-
8.8g vöröshagyma3 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
25.9g habtejszín76 kcal
-
10.4g kecskesajt38 kcal
-
5.2g fehérbor4 kcal
-
2.3g petrezselyem1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.2g olívaolaj11 kcal
-
4.1g pármai sonka9 kcal
Összesen
242
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.7 g
Zsír
-
Összesen 42.6 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 33576.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 197 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 393 mg
-
Nátrium 32847 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 166.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 400 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 129 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 226 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 362 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 455 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 433 micro
Összesen
778
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 154.4 g
Zsír
-
Összesen 255.3 g
-
Telített zsírsav 145 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 78 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 755 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 201457 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 356 mg
-
Kálcium 1181 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 435 mg
-
Foszfor 2356 mg
-
Nátrium 197083 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 421.3 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 997.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2398 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 84 mg
-
D vitamin: 179 micro
-
K vitamin: 773 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 50 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1358 micro
-
Kolin: 263 mg
-
Retinol - A vitamin: 2172 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2730 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2600 micro
Összesen
4667
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10432.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 10206 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 141 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 135 micro
Összesen
242
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg tagliatelle
-
30 dkg vargánya gomba
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
500 ml habtejszín
-
20 dkg kecskesajt
-
1 csokor petrezselyem
-
bazsalikom ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
80 g pármai sonka
Elkészítés
- Előkészítjük a zöldségeket. A megmosott friss vargányákat közepes nagyságúra szeleteljük, a hagymákat pedig finomra aprítjuk.
- Sós lobogó vízbe feltesszük a tésztát.
- Míg a tészta elkészül, megcsináljuk a szószt, hogy egyszerre készüljenek el.
- Felhevítünk egy mély serpenyőt egy kis olívaolajjal és/ vagy vajjal. Először a vöröshagymát pároljuk meg, majd rászórjuk a gombákat és megpirítjuk őket, mikor ez készen van rátesszük a fokhagymát ésa petrezselymet.
- Felöntjük a fehérborral, picit tovább pároljuk, ha kipárolgott az alkohol, jöhet a finom kecskesajtkrém. Mikor szépen megolvadt a sajtkrém, ráöntjük a tejszínt és fűszerezzük sóval, frissen őrölt borssal és kis bazsalikommal. Ha keveseljük a perezselymet, még azt is tehetünk hozzá.
- Összeforgatjuk a szószt a frissen lecsöpögtetett tésztával.
- Megpirítjuk a pármai sonka szeleteket és tálaláskor meghintjük vele a tésztát.
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 6584
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Baribon
5 recept
Sok friss vargánya gyűlt össze otthon, és gondoltam, más formában is elkészítem, mint rántva. Nagyon ínycsiklandozó lett a friss vargánya és kecskesajt kombinációja, a tetejére szórt pármai sonkáról nem is beszélve.