r
Nosalty Logó

Vargányás-kecskesajtos tagliatelle

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Baribon
Vargányás-kecskesajtos tagliatelle
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 778 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4667 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    33576.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    393 mg
  • Nátrium
    32847 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    400 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    362 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    455 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    433 micro
Összesen 778 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.4 g

Zsír

  • Összesen
    255.3 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201457 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    356 mg
  • Kálcium
    1181 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    2356 mg
  • Nátrium
    197083 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    421.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    997.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2398 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    179 micro
  • K vitamin:
    773 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1358 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2730 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2600 micro
Összesen 4667 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10432.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    10206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészítjük a zöldségeket. A megmosott friss vargányákat közepes nagyságúra szeleteljük, a hagymákat pedig finomra aprítjuk.
  2. Sós lobogó vízbe feltesszük a tésztát.
  3. Míg a tészta elkészül, megcsináljuk a szószt, hogy egyszerre készüljenek el.
  4. Felhevítünk egy mély serpenyőt egy kis olívaolajjal és/ vagy vajjal. Először a vöröshagymát pároljuk meg, majd rászórjuk a gombákat és megpirítjuk őket, mikor ez készen van rátesszük a fokhagymát ésa petrezselymet.
  5. Felöntjük a fehérborral, picit tovább pároljuk, ha kipárolgott az alkohol, jöhet a finom kecskesajtkrém. Mikor szépen megolvadt a sajtkrém, ráöntjük a tejszínt és fűszerezzük sóval, frissen őrölt borssal és kis bazsalikommal. Ha keveseljük a perezselymet, még azt is tehetünk hozzá.
  6. Összeforgatjuk a szószt a frissen lecsöpögtetett tésztával.
  7. Megpirítjuk a pármai sonka szeleteket és tálaláskor meghintjük vele a tésztát.
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6576
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Baribon 5 recept

Sok friss vargánya gyűlt össze otthon, és gondoltam, más formában is elkészítem, mint rántva. Nagyon ínycsiklandozó lett a friss vargánya és kecskesajt kombinációja, a tetejére szórt pármai sonkáról nem is beszélve.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...