r
Nosalty Logó

Vargabéles Vicikó konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Vargabéles Vicikó konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 787 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4719 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 268 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1154.6 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    170 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    101 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 787 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.9 g

Zsír

  • Összesen
    180.4 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1053 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6927.8 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    327 mg
  • Kálcium
    892 mg
  • Vas
    1019 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    2352 mg
  • Nátrium
    621 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    580.1 g
  • Cukor
    180 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    717.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1242 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    129 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1078 micro
  • Kolin:
    695 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1223 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1055 micro
Összesen 4719 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.3 g
  • Cink
    75 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrótöltelékhez a tojások sárgáját habosra keverjük a cukrokkal.
  2. Hozzáadjukaz áttört túrót,tejfölt,a reszelt citromhéjat, sót,és a mazsolát.
  3. Keményre felverjük a tojások fehérjét, és óvatosan a túróhoz adjuk.
  4. Eközben sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük és kb. 1 evőkanálnyi vajat belekeverünk. A túrókrémhezhozzáadjuk, és lazán összeboronáljuk őket.
  5. A maradékvajat megolvasztjuk.
  6. Egy mélyebb oldalú tepsit (sütőálló tálat)kivajazunk, és 4 réteslapot egymás utánbelerakunkúgy, hogy avajjal laponként megkenegetjük. A zsemlemorzsával megszórjuk, rásimítjuk a túrókrémes tésztát és a másik négy réteslapot az előző módon ráhelyezzük. A tetejét is vajazzuk meg.
  7. A sütőt előmelegítjük 190°C - ra, betesszük a tésztát, és kb. 35 perc alatt alatt aranybarnára sütjük.
  8. Ha megsült, kivesszük, pár perchűlés után megszórjuk házi vaníliás cukorral és még melegen tálahatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 618
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 53010
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 18.

Ajánló

   

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vargabéles Vicikó konyhájából
Vicikó 251 recept

Egy hagyományos, finom második fogás, ha előtte már egy laktatóbb levesünk volt. Szerintem olyan téli finomság ez,  nekem valahogy mindig akkor jut eszembe, és készítem is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...