Vargabéles Vicikó konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Vicikó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 11% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
787
kcal
- 11% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
4719
kcal
- 11% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
268
kcal
- 11% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.5 g
Zsír
-
Összesen 30.1 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 176 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1154.6 g
-
Cink 218 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 149 mg
-
Vas 170 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 392 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.7 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 119.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 207 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 21 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 101 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 180 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 204 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 176 micro
Összesen
787
kcal
- 11% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 182.9 g
Zsír
-
Összesen 180.4 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1053 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6927.8 g
-
Cink 1309 mg
-
Szelén 327 mg
-
Kálcium 892 mg
-
Vas 1019 mg
-
Magnézium 313 mg
-
Foszfor 2352 mg
-
Nátrium 621 mg
-
Réz 52 mg
-
Mangán 44 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 580.1 g
-
Cukor 180 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 717.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1242 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 129 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 603 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1078 micro
-
Kolin: 695 mg
-
Retinol - A vitamin: 1223 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 208 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1055 micro
Összesen
4719
kcal
- 11% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 394.3 g
-
Cink 75 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 58 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 34 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
268
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A túrótöltelékhez a tojások sárgáját habosra keverjük a cukrokkal.
- Hozzáadjukaz áttört túrót,tejfölt,a reszelt citromhéjat, sót,és a mazsolát.
- Keményre felverjük a tojások fehérjét, és óvatosan a túróhoz adjuk.
- Eközben sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük és kb. 1 evőkanálnyi vajat belekeverünk. A túrókrémhezhozzáadjuk, és lazán összeboronáljuk őket.
- A maradékvajat megolvasztjuk.
- Egy mélyebb oldalú tepsit (sütőálló tálat)kivajazunk, és 4 réteslapot egymás utánbelerakunkúgy, hogy avajjal laponként megkenegetjük. A zsemlemorzsával megszórjuk, rásimítjuk a túrókrémes tésztát és a másik négy réteslapot az előző módon ráhelyezzük. A tetejét is vajazzuk meg.
- A sütőt előmelegítjük 190°C - ra, betesszük a tésztát, és kb. 35 perc alatt alatt aranybarnára sütjük.
- Ha megsült, kivesszük, pár perchűlés után megszórjuk házi vaníliás cukorral és még melegen tálahatjuk is.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 618
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 53010
- Feltöltés dátuma: 2012. február 18.
Ajánló
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Vicikó
251 recept
Egy hagyományos, finom második fogás, ha előtte már egy laktatóbb levesünk volt. Szerintem olyan téli finomság ez, nekem valahogy mindig akkor jut eszembe, és készítem is.