r
Nosalty Logó

Vargabéles Fruzsina konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vargabéles Fruzsina konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 609 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3649 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 210 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    833.4 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    102 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 609 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130 g

Zsír

  • Összesen
    150.9 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5000.6 g
  • Cink
    786 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1167 mg
  • Vas
    610 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    1432 mg
  • Nátrium
    599 mg
  • Réz
    31 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.6 g
  • Cukor
    186 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    504.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    959 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    77 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    362 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    557 micro
  • Kolin:
    515 mg
  • Retinol - A vitamin:
    944 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    774 micro
Összesen 3649 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.6 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a tölteléket készítjük el: a tejbe kis sót teszünk, és benne a cérnametéltet kifőzzük.
  2. A túrót áttörjük nagyon finomra, összekeverjük a tejföllel, mazsolával, citromhéjjal.
  3. A vaj felét a tojások sárgáival habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot (2 dkg kivételével, ezt majd a tetejére szórhatjuk), a túrót, és jól elkeverjük. Beletesszük a vaníliás cukrot, a felvert tojásfehérjét, végül összekeverjük a kifőtt cérnametélttel.
  4. A rétes felét egy kivajazott tepsibe helyezzük, ráöntjük a tölteléket, majd a rétes másik felével betakarjuk. A tetejét olvasztott zsírral megkenjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
  5. Én még készítettem hozzá vaníliasodót, valamint fagyasztott gyümölcsöt kevés cukorral tűz fölé tettem, így egy kis gyümölcsszószt is tálaltam mellé.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4416
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vargabéles vaníliasodóval, gyümölcsszósszal - mennyei. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...