r
Nosalty Logó

Vargabéles 4. -gyúrt tésztával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Vargabéles 4. -gyúrt tésztával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 587 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5863 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 283 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    880.1 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    102 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 587 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    192.2 g

Zsír

  • Összesen
    274.7 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    1378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8801.5 g
  • Cink
    1311 mg
  • Szelén
    372 mg
  • Kálcium
    1373 mg
  • Vas
    1019 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    3184 mg
  • Nátrium
    1149 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    646.3 g
  • Cukor
    231 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    853 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2428 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    128 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    844 micro
  • Kolin:
    1128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2320 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1270 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1811 micro
Összesen 5863 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425 g
  • Cink
    63 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az összetevőkből tésztát gyúrunk. Két lapot nyújtunk.
  2. 7 tojásfehérjéből, csipet só hozzáadásával és 5 ek cukorral kemény habot verünk. A tojássárgáját 5 ek cukorral habosra kavarjuk. A sárgájához hozzáadjuk az áttört tehéntúrót, tejfölt, vaníliát, citromhéjat, esetleg mazsolát, majd hozzáadjuk a kifőzött laskatésztát. Végül lazán hozzákeverjük a felvert tojáshabot.
  3. Az egyikkinyújtott lappal kibéleljük a tepsit, beletöltjük az elkészített tölteléket, ráhelyezzük a második tésztalapot. Villával megszurkáljuk, hogy a gőz távozhasson.
  4. Közepes tűznélsütjük szúrópróbáig (30-40 percig).
  5. Langyosan szeleteljük, porcukorral beszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x25cm
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 185
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 31040
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 26.

Ajánló

Langyosan, hidegen egyaránt finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vargabéles 4. -gyúrt tésztával
Csiki Piroska 230 recept

A családom minden tagja kedveli.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...