r
Nosalty Logó

Vaníliás torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vaníliás torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 1071 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 6422 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 381 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    57.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    764.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.1 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 1071 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.7 g

Zsír

  • Összesen
    342.7 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    949 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4588.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    1096 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    522 mg
  • Foszfor
    1989 mg
  • Nátrium
    790 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    804.9 g
  • Cukor
    535 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2031 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1993 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    570 micro
Összesen 6422 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 381 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat a porcukorral, a vaníliás cukorral, a kakaóval és a vajjal habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a tejet, a sütőporral elkevert lisztet, és jól összedolgozzuk.
  3. Előmelegített sütőben kisütjük.
  4. Hagyjuk kihűlni, majd három lapba vágjuk és megtöltjük.
  5. A krémhez a vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a darált diót, a vaníliás cukrot és alaposan kikeverjük.
  6. A krémet betöltjük a tortalapok közé.
  7. A kész tortát cukormázzal bevonjuk: a porcukrot és a vaníliás cukrot jól kikeverjük a vízzel.
  8. A kakaót és a cukrot felfőzzük a vízzel, hozzáadjuk a vajat, majd mintát rajzolunk vele a torta tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12731
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Torta nélkül nem múlhat el egyetlen ünnepség, jeles nap sem, a szülinapoknak meg egyenesen ez a fénypontja. Ezt a tortát sütötte nagyim a szülinapomra. Nem vagyok nagy tortaimádó, de ez még nekem is nagyon tetszett :).

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...