Vaníliás tekercs
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
69g tojás87 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
10 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
A krémhez
-
100g tej56 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
19 kcal
-
43 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
5g vaj36 kcal
A mázhoz
-
25g tortabevonó137 kcal
-
35 kcal
Összesen
738
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
275g tojás346 kcal
-
80g porcukor310 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
400g tej224 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
171 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
20g vaj143 kcal
A mázhoz
-
100g tortabevonó546 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
2950
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
22.6g tojás28 kcal
-
6.6g porcukor25 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
9.9g finomliszt36 kcal
-
1.2g vaj8 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
A krémhez
-
32.9g tej18 kcal
-
4.9g cukor19 kcal
-
1.6g vaníliás cukor6 kcal
-
3.7g vaníliás pudingpor14 kcal
-
3.3g tojássárgája11 kcal
-
1.6g vaj12 kcal
A mázhoz
-
8.2g tortabevonó45 kcal
-
1.3g napraforgó olaj12 kcal
Összesen
241
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17 g
Zsír
-
Összesen 29.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 354 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 678.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 183 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 250 mg
-
Nátrium 150 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.6 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 57.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 194 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 265 mg
-
Retinol - A vitamin: 191 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 428 micro
Összesen
738
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68 g
Zsír
-
Összesen 117.8 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1415 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2713.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 148 mg
-
Kálcium 730 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 209 mg
-
Foszfor 1001 mg
-
Nátrium 599 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 394.4 g
-
Cukor 235 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 231.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 774 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 286 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 208 micro
-
Kolin: 1060 mg
-
Retinol - A vitamin: 764 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 115 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1710 micro
Összesen
2950
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 223.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.5 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 141 micro
Összesen
241
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
5 db tojás
-
8 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
12 dkg finomliszt
A krémhez
-
4 dl tej
-
6 dkg cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
2 db tojássárgája
-
2 dkg vaj
A mázhoz
-
10 dkg tortabevonó
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához az öt tojássárgát a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
- Az öt tojásfehérjéből kemény habot verünk, és a liszttel együtt könnyedén hozzákavarjuk a kikevert tojássárgához.
- A tepsit jól kikenjük, liszttel megszórjuk, beleöntjük a tésztát, és szétteregetjük. Forró sütőben hirtelen megsütjük, de ne hagyjuk kiszáradni.
- A megsült tésztát a tepsin még forrón megkenjük a vaníliás krémmel, és gyorsan összegöngyölítjük.
- A krémhez a tejből elveszünk 1 dl-t. A többibe belekeverjük a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd felforraljuk.
- Az 1 dl-t elkeverjük a pudingporral, a két tojássárgával. Ezt folytonos keverés közben beleöntjük a forró tejbe, és sűrűre főzzük.
- A megfőtt krémhez hozzákeverjük a vajat, és kissé még kavargatjuk. (A tölteléket előbb készítjük el, mint a tekercset.)
- A mázhoz gőz fölött megolvasztjuk a tortabevonót, hozzáadunk 2 ek olajat, és simára keverjük. Ezzel vonjuk be a kihűlt tekercset.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 69
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 10474
- Feltöltés dátuma: 2011. április 28.
Ajánló
Tortabevonó helyett citromos mázzal is bevonható. Citromos mázhoz 13 dkg porcukrot kell 2 ek citromlével elkeverni, amíg megsűrűsödik.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Édeskönyv receptje (Aldina kiadó) alapján. Krémes finom sütemény. Az egész családnak ízlett.