r
Nosalty Logó

Vaníliás tejszínes Torta Mimosa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsanett111
Vaníliás tejszínes Torta Mimosa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A locsoláshoz

A vaníliakrémhez

A tejszínkrémhez

A forma kikenéséhez

Összesen 402 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A locsoláshoz

A vaníliakrémhez

A tejszínkrémhez

A forma kikenéséhez

Összesen 4804 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A locsoláshoz

A vaníliakrémhez

A tejszínkrémhez

A forma kikenéséhez

Összesen 230 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    313 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    621.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 402 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.2 g

Zsír

  • Összesen
    253 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    3761 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7457.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    2032 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    3081 mg
  • Nátrium
    1907 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    524.5 g
  • Cukor
    380 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    856.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2720 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    781 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    490 micro
  • Kolin:
    2557 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2677 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    463 micro
  • β-crypt
    89 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3736 micro
Összesen 4804 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A locsoláshoz

A vaníliakrémhez

A tejszínkrémhez

A forma kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához válasszuk szét a tojásokat, a sárgáját a cukorral keverjük el, amíg szép világos krémet kapunk.
  2. Ezután verjük fel a tojásfehérjét kemény habbá.
  3. A liszthez keverjük a sütőport, majd egy részét adjuk a sárgához, illetve a fehérjének a negyedét.
  4. Miután elkevertük, hozzáadhatjuk a maradék tojásfehérjét, de óvatosan, hogy ne törjük meg a habot, közben adagoljuk a megmaradt lisztünket is.
  5. Ha ezzel készen vagyunk, vajazzunk, lisztezzünk ki egy közepes és egy kisebb kerek tortaformát.
  6. Előmelegített 180 fokos sütőben süssük ki, kb. 30 perc (tűpróbával ellenőrizhetjük).
  7. Ha kész, tegyük félre kihűlni, ez idő alatt elkészítjük a krémet.
  8. Feltesszük forrni a tejet a tejszínnel és az aromával.
  9. A 8 tojássárgáját verjük fel, amíg szép világos nem lesz.
  10. Ha már kezd forrni a tej, húzzuk le a gázról, és lassan keverjük hozzá az elkevert tojássárgákat. (Ötlet, mielőtt nekiállunk, tegyünk a sárgákhoz a felforrt tejünkből egy merőkanálnyit, így megelőzzük, hogy összeugorjon, amikor hozzáöntjük a tojásokat.)
  11. Tegyük vissza forrni, amikor elkezd sűrűsödni vegyük le, hagyjuk kihűlni teljesen (végül is házi vaníliát kapunk).
  12. A 200 gtejszínünket a cukor hozzáadásával verjük kemény habbá.
  13. Amikor kihűlt a vaníliánk, óvatosan forgassuk össze a tejszínnel (közepesen kemény krémet kell kapnunk).
  14. Ez idő alatt már kihűltek a piskótáink, vegyük ki a tortaformákból, vágjuk le a tetejét, majd óvatosan kb. 1 cm-el a szélétől szedjük ki a közepét úgy, hogy az alján is maradjon kb. 1 cm tészta. (Ebbe töltjük majd bele a krémet.)
  15. Ha készen vagyunk, a kiszedett tésztát vágjuk apró kockákra.
  16. Forraljuk fel a tészta locsolásához a vizet a cukorral és a citromlével.Amikor elkészült, locsoljuk meg vele a tésztát.
  17. A krémet töltsük be az üregekbe (hagyjunk annyit, hogy majd a két tésztát körbe tudjuk kenni), majd tegyük rá a piskóta tetejét, és ismét megkenjük a maradék krémmel.
  18. Ezután halmozzuk rá az apróra vágott tésztát úgy, hogy mindenhova jusson.
  19. Tegyük egymás mellé a kisebb és a nagyobb tortánkat, így már készen van a kacsánk teste.
  20. Marcipánból vagy fondantból készítsünk neki csőrt, szemet és lábat... Díszíthetjük alatta zölddel, virágokkal. Ezt már a ti fantáziátokra bízom.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4062
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Zsanett111 12 recept

Ezt az édességet Olaszországban március 8-án nőnapra készítik. Mivel itt mimosa virágot adnak a nőknek, ezért lett a torta neve is. Leírásra lehet, hogy bonyolultnak tűnik, de higgyétek el, nem az. Sima tortaként készítik, de én fel akartam egy kicsit dobni ezt az ünnepet, főleg, hogy vacsorára mentünk vendégségbe. Így lett belőle kacsa.:) Nagyon tetszett mindenkinek, el is fogyott hamar...

Hozzávalók

A tésztához

A locsoláshoz

A vaníliakrémhez

A tejszínkrémhez

A forma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...