Vaníliás tejszínes Torta Mimosa
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsanett111
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
37g tojás46 kcal
-
13g finomliszt49 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A locsoláshoz
A vaníliakrémhez
-
13g tojássárgája43 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
25g tej14 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
A tejszínkrémhez
-
17g habtejszín49 kcal
-
2g cukor6 kcal
A forma kikenéséhez
-
1g vaj8 kcal
-
1g finomliszt5 kcal
Összesen
402
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
440g tojás554 kcal
-
160g finomliszt582 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A locsoláshoz
A vaníliakrémhez
-
160g tojássárgája515 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
300g tej168 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
10g vaníliaaroma0 kcal
A tejszínkrémhez
-
200g habtejszín584 kcal
-
20g cukor77 kcal
A forma kikenéséhez
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Összesen
4804
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
20.9g tojás26 kcal
-
7.6g finomliszt28 kcal
-
3.8g cukor15 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
A locsoláshoz
A vaníliakrémhez
-
7.6g tojássárgája25 kcal
-
14.3g habtejszín42 kcal
-
14.3g tej8 kcal
-
9.5g cukor37 kcal
-
0.5g vaníliaaroma0 kcal
A tejszínkrémhez
-
9.5g habtejszín28 kcal
-
1g cukor4 kcal
A forma kikenéséhez
-
0.7g vaj5 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
Összesen
230
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 21.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 313 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 621.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 169 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 257 mg
-
Nátrium 159 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.7 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 71.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 227 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 213 mg
-
Retinol - A vitamin: 223 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 311 micro
Összesen
402
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 112.2 g
Zsír
-
Összesen 253 g
-
Telített zsírsav 134 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 3761 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7457.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 273 mg
-
Kálcium 2032 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 136 mg
-
Foszfor 3081 mg
-
Nátrium 1907 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 524.5 g
-
Cukor 380 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 856.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2720 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 781 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 490 micro
-
Kolin: 2557 mg
-
Retinol - A vitamin: 2677 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 463 micro
-
β-crypt 89 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3736 micro
Összesen
4804
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 179 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 355 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 147 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 40.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 127 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 178 micro
Összesen
230
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
8 db tojás
-
8 púpozott ek finomliszt
-
8 ek cukor
-
1 csomag sütőpor
A locsoláshoz
A vaníliakrémhez
-
8 db tojássárgája
-
300 ml habtejszín
-
300 ml tej
-
200 g cukor
A tejszínkrémhez
-
200 ml habtejszín
-
20 g cukor
A forma kikenéséhez
-
1 ek vaj
-
1 evőkanál finomliszt
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához válasszuk szét a tojásokat, a sárgáját a cukorral keverjük el, amíg szép világos krémet kapunk.
- Ezután verjük fel a tojásfehérjét kemény habbá.
- A liszthez keverjük a sütőport, majd egy részét adjuk a sárgához, illetve a fehérjének a negyedét.
- Miután elkevertük, hozzáadhatjuk a maradék tojásfehérjét, de óvatosan, hogy ne törjük meg a habot, közben adagoljuk a megmaradt lisztünket is.
- Ha ezzel készen vagyunk, vajazzunk, lisztezzünk ki egy közepes és egy kisebb kerek tortaformát.
- Előmelegített 180 fokos sütőben süssük ki, kb. 30 perc (tűpróbával ellenőrizhetjük).
- Ha kész, tegyük félre kihűlni, ez idő alatt elkészítjük a krémet.
- Feltesszük forrni a tejet a tejszínnel és az aromával.
- A 8 tojássárgáját verjük fel, amíg szép világos nem lesz.
- Ha már kezd forrni a tej, húzzuk le a gázról, és lassan keverjük hozzá az elkevert tojássárgákat. (Ötlet, mielőtt nekiállunk, tegyünk a sárgákhoz a felforrt tejünkből egy merőkanálnyit, így megelőzzük, hogy összeugorjon, amikor hozzáöntjük a tojásokat.)
- Tegyük vissza forrni, amikor elkezd sűrűsödni vegyük le, hagyjuk kihűlni teljesen (végül is házi vaníliát kapunk).
- A 200 gtejszínünket a cukor hozzáadásával verjük kemény habbá.
- Amikor kihűlt a vaníliánk, óvatosan forgassuk össze a tejszínnel (közepesen kemény krémet kell kapnunk).
- Ez idő alatt már kihűltek a piskótáink, vegyük ki a tortaformákból, vágjuk le a tetejét, majd óvatosan kb. 1 cm-el a szélétől szedjük ki a közepét úgy, hogy az alján is maradjon kb. 1 cm tészta. (Ebbe töltjük majd bele a krémet.)
- Ha készen vagyunk, a kiszedett tésztát vágjuk apró kockákra.
- Forraljuk fel a tészta locsolásához a vizet a cukorral és a citromlével.Amikor elkészült, locsoljuk meg vele a tésztát.
- A krémet töltsük be az üregekbe (hagyjunk annyit, hogy majd a két tésztát körbe tudjuk kenni), majd tegyük rá a piskóta tetejét, és ismét megkenjük a maradék krémmel.
- Ezután halmozzuk rá az apróra vágott tésztát úgy, hogy mindenhova jusson.
- Tegyük egymás mellé a kisebb és a nagyobb tortánkat, így már készen van a kacsánk teste.
- Marcipánból vagy fondantból készítsünk neki csőrt, szemet és lábat... Díszíthetjük alatta zölddel, virágokkal. Ezt már a ti fantáziátokra bízom.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4059
- Feltöltés dátuma: 2013. április 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Zsanett111
12 recept
Ezt az édességet Olaszországban március 8-án nőnapra készítik. Mivel itt mimosa virágot adnak a nőknek, ezért lett a torta neve is. Leírásra lehet, hogy bonyolultnak tűnik, de higgyétek el, nem az. Sima tortaként készítik, de én fel akartam egy kicsit dobni ezt az ünnepet, főleg, hogy vacsorára mentünk vendégségbe. Így lett belőle kacsa.:) Nagyon tetszett mindenkinek, el is fogyott hamar...