Vaníliás sajttorta lime-os eperraguval
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mercedes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 17% Zsír
Eperraguhoz
-
63g eper19 kcal
-
1g nádcukor5 kcal
-
19g víz0 kcal
-
4g limelé1 kcal
-
0g lime héja0 kcal
-
10 kcal
-
13g fehérbor10 kcal
Torta
-
13g vaj90 kcal
-
16g finomliszt57 kcal
-
23g cukor89 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
44g krémsajt109 kcal
-
31g mascarpone126 kcal
-
31g tehéntúró46 kcal
Összesen
597
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 17% Zsír
Eperraguhoz
-
500g eper150 kcal
-
10g nádcukor38 kcal
-
150g víz0 kcal
-
28g limelé7 kcal
-
2g lime héja1 kcal
-
76 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
Torta
-
100g vaj717 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
185g cukor716 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
350g krémsajt875 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
Összesen
4772
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 17% Zsír
Eperraguhoz
-
21.8g eper7 kcal
-
0.4g nádcukor2 kcal
-
6.6g víz0 kcal
-
1.2g limelé0 kcal
-
0.1g lime héja0 kcal
-
0.9g étkezési keményítő3 kcal
-
4.4g fehérbor4 kcal
Torta
-
4.4g vaj31 kcal
-
5.5g finomliszt20 kcal
-
8.1g cukor31 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
9.6g tojás12 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
15.3g krémsajt38 kcal
-
10.9g mascarpone44 kcal
-
10.9g tehéntúró16 kcal
Összesen
208
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.6 g
Zsír
-
Összesen 37.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 117 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 429.3 g
-
Cink 82 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 63 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.2 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 131.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 38 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 140 micro
Összesen
597
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 116.5 g
Zsír
-
Összesen 302.7 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 935 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3434.7 g
-
Cink 654 mg
-
Szelén 107 mg
-
Kálcium 457 mg
-
Vas 507 mg
-
Magnézium 144 mg
-
Foszfor 1160 mg
-
Nátrium 356 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 23 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 369.2 g
-
Cukor 227 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1049.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 999 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 287 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 243 micro
-
Kolin: 634 mg
-
Retinol - A vitamin: 981 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 199 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1119 micro
Összesen
4772
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 150 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 13 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
208
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Eperraguhoz
-
500 g eper
-
1 lime-ból nyert limelé
-
1 lime-ból nyert lime héja
-
20 g étkezési keményítő
-
1 dl fehérbor
Torta
Elkészítés
Eperraguhoz
- A cukrot karamellizáljuk, majd felöntjük a borral és a vízzel (vagy gyümölcslével), hozzáadjuk a tisztított, négy felé vágott epreket, a lime levét és reszelt héját, kb 2-3 percig főzzük.
- A keményítőt elkeverjük egy nagyon kevés vízzel, majd besűrítjük vele az eperragut. Ha van jó minőségű eperlekvárunk, azt is tehetünk bele.
- A kihűlt tortát az eperraguval meglocsolva kínáljuk.
Torta
- Egy 26 cm-es tortaforma alját kibélelünk sütőpapírral, az oldalát vékonyan kivajazzuk.
- A vajat a 60 g cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vanília felét, 1 egész tojást, majd a sütőporral elkevert lisztet, simára dolgozzuk.
- Előmelegítjük a sütőt: Légkeverésesnél 150 fokra, hagyományosnál 175 fokra.
- A 3 tojást a megmaradt cukorral (125 g), a vaníliával habosra keverjük, hozzáadjuk a túrót, a krémsajtokat, jól elkeverjük.
- A tésztát belesimítjuk a tortaformába, majd ráöntjük a krémet.
- A sütő legalsó szintjére tesszük, 45 percig sütjük, de 20 perc után késsel körbevágjuk a pereménél, hogy ne törjön be a teteje. Majd 20 perc múlva ezt megismételjük.
- Nyitott sütőajtónál hagyjuk teljesen kihűlni.
- A kihűlt tortát az eperraguval meglocsolva kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 294
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 29401
- Feltöltés dátuma: 2013. május 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Mercedes
302 recept
Németországban vagyok a családom másik felénél, és ilyenkor megoszlik a szakács szerepe nálunk. Vagy a Bátyám főz vagy én. Sütni nagyon ritkán szokott, de most beszereztünk egy pár új konyhai szerzeményt, amit ki kellett próbálnunk. Hagytam őt, hadd legyen most ő a desszert felelős. És milyen jól tettem... Isteni sajttortát sütött, amit mellesleg nagyon könnyű elkészíteni, így rutintalan háziasszonyok is előrukkolhatnak ezzel a nem mindennapi édességgel...